вівторок, 28 вересня 2010 12:10

Людям Тимошенко "шиють" ще одну кримінальну справу

Людям Тимошенко "шиють" ще одну кримінальну справу

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом подій під час зміни гендиректора на поліграфкомбінаті "Україна".

Як повідомила прес-служба партії "Батьківщина", про це заявила група працівників із числа діючого і минулого Кабміну, а також правоохоронних органів, під час зустрічі з лідером партії Юлією Тимошенко.

"Йдеться про нібито перевищення повноважень працівниками міліції", - зазначається у повідомленні.

"Присутні поінформували Тимошенко, що протягом останнього часу їх почали систематично викликати до слідчого управління Генпрокуратури в якості свідків", - повідомили у партії.

Вони заявили, що "слідство не цікавлять матеріали, пов"язані з корупцією довкола ЄДАПС, який патронувала тоді нинішня влада", йдеться у повідомленні.

"У ході допитів всі зусилля слідства були направлені не на встановлення істини по фактам, а на фальсифікацію подій та примушування свідків давати неправдиві і безглузді свідчення про те, що начебто попереднім Кабміном розроблявся якийсь план захоплення держпідприємства", - повідомила прес-служба.

"У ході допитів слідчий здійснював моральний тиск, залякував свідків. Разом з тим лунали обіцянки про підвищення на посаді, фінансову допомогу, якщо будуть надані "потрібні" свідчення", - розповіли учасники зустрічі.

За їхніми словами, "з метою психологічного пресингу на допитах були присутні невідомі особи, які не мали жодного відношення до цих подій", наголошується у повідомленні.

Учасники зустрічі з Тимошенко "підкреслювали замовний характер такого слідства", йдеться у повідомленні.

За їхніми словами, "у протоколи допитів навмисно вносилися сфальсифіковані покази і тому доводилося їх викреслювати, або писати заперечення", заявили у прес-службі.

"У разі продовження протизаконних дій з боку силових органів учасники зустрічі повідомили Тимошенко про свій намір найближчим часом зустрітися з акредитованим дипломатичним корпусом та з представниками міжнародних правових організацій", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у січні комбінат став об"єктом протистояння Партії регіонів і уряду Тимошенко.

Регіонали заявляли про спроби змінити керівництво комбінату, щоб надрукувати зайві бюлетені для виборів президента. А уряд вказує, що регіонали просто лобіюють інтереси концерну ЄДАПС і намагаються не допустити змінити керівництва комбінату.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Людям Тимошенко "шиють" ще одну кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути