середа, 09 вересня 2015 09:09

Ляшко може повернутися у коаліцію - політолог

Ляшко може повернутися у коаліцію - політолог
rada.gov.ua

Коаліція у Верховній Раді потребує перезавантаження.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Коаліція потребує перезавантаження. Не скільки розвалу, а певного внутрішнього струсу. Перезавантаження від частини популістських обіцянок і взяти на себе більш реформістські зобов'язання. А не впиратися в простіші схеми і тотальну пропаганду замість реформ", - зазначив експерт.

На думку Цибулька, за таких умов у коаліцію можна було повернути "радикалів".

"Якби у цей передсесійний тиждень виникла тема перезавантаження, думаю що Ляшко повернувся би. Тому що кілька місяців представників менш чисельних партій "трясло" від ситуативного голосування з опонентами Майдану. Оскільки коаліція створена, як продовження Майдану, то реалізувати якісь рішення голосами опонентів - це зрада", - пояснив політолог.

За словами експерта, дивіденди у коаліції отримували більш чисельні учасники.

"Через волю менш чисельних партій більш чисельні переступали, не вели консультацій. Знаходили легкий шлях для своїх рішень через  сателітні депутатські групи чи голоси опозиції. З точки зору політичної відповідальності, дивіденди отримували більш чисельні партії, а відповідальність розділяли зі всією коаліцією. Тому будь-які голоси, не прийняті з урахуванням волі і голосів менш чисельних партій насправді є зрадою останніх", - зазначив Цибулько.

Також експерт вважає, що "Самопоміч" і "Батьківщина" не зацікавлені у розвалі коаліції, однак не хочуть бути у ній "статистами". "Ляшко збунтувався, бо його не влаштовував статус статиста", - пояснив політолог.

"Їм не вигідно йти на розвал коаліції, оскільки вони віддадуть політичну спадщину Майдану Порошенку і Яценюку", - зауважив Цибулько.

Нагадаємо, що Рада коаліції планує зібратися у четвер, після обговорення всіма фракціями формування порядку денного на наступний пленарний тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко може повернутися у коаліцію - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути