понеділок, 07 травня 2012 13:28

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Львівські прихильники Тимошенко готові завтра згорнути намети і припинити голодування
8

Фото: Фото: Ірина ЗДЖАНСЬКА

Голодувальники на підтримку Юлії Тимошенко у Львові готові згорнути намети завтра.

Про це повідомив лідер львівської "Батьківщини" Роман Ілик у наметовому містечку, яке розклали на підтримку Тимошенку у центрі Львова, біля пам'ятника Шевченку.

"Мені важко зараз щось сказати. Залишається поки що в силі те, що ми декларували: будемо голодувати доти, доки голодує Тимошенко. Але якщо керуватись тією об'єктивною реальністю, завтра нашу Юлію Володимирівну мають в лікарню перевезти. Їй там буде надана кваліфікована допомога і відповідно розпочнеться лікування, яке неможливе без харчування. Очевидно, завтра виходитимемо на фінішну пряму, тобто завершуватимемо і собі голодування", - зазначив Ілик.

Главу львівської "Батьківщини" сьогодні виписали з лікарні. За рекомендацією лікарів він припинив голодування. Наразі в наметовому містечку підтримує шестеро своїх однопартійців. Голодують одинадцятий день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох голодувальників за Тимошенко у Львові забрала "швидка"

"У суботу до голодувальника Геннадія Миська із Буська приїжджала двічі "швидка". У нього проблеми із серцем. Йому наполегливо порекомендували завершити голодування. Це вже був одинадцятий день. На його місце прийшов доцент Львівського університету імені Івана Франка Микола Сварник. Також до нас приєдналися два молоді партійці, які представляють молодіжне крило "Батьківщину Молоду". А вчора у Олексанра Малиневського, який є одним із перших голодувальників, різко погіршився зір. Лікар йому наполегливо порекомендував припинити голодування, інакше може взагалі втратити зір. Зараз Малиневський ще вирішує, що йому робити" — повідомив Ілик.

"Я сюди приходив спочатку часто. А як тільки мої студенти-дипломники захистилися, я одразу сюди перебрався жити. Перша ніч у наметовому містечку пройшла не дуже. Спати через галас на день міста було не реально. Бійка якась ще була вночі. Міліціонери прийшли подивилися і пішли, вирішили не влізати. А цієї ночі спав як убитий. Прокинувся — трохи холодно було, але нічого. Голодувати мені не вперше. Щоправда, займався тим ще замолоду", - розповів Микола Сваник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бригинець пообіцяв голодувати стільки ж, скільки і Тимошенко

Голодувальники розповіли, що від початку акції була різна реакція перехожих на них:

"Одні приходять кричать: та Юля — воровка, вона накрала. От Ющенко! А хтось збоку: "Хто, Ющенко? Та він такий-сякий!" Мало не до бійки. А от іноземці, які приходили до наметів, одностайно підтримують Юлію Тимошенко. Підходив на днях німець Штефан. Каже, я — німець, я дуже переживаю за вашу політику. Якщо Юля не вийде, біда буде. Вона одна може щось тут змінити".

Зараз ви читаєте новину «Львівські прихильники Тимошенко готові завтра згорнути намети і припинити голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути