четвер, 27 травня 2010 11:03

Львівські депутати передумали забороняти термін "Велика Вітчизняна війна"

Львівські депутати передумали забороняти термін "Велика Вітчизняна війна"

Щонайменше 5 депутатів Львівської обласної ради, які працюють у виконавчих органах влади, написали заяви про відкликання їхніх голосів щодо прийнятого рішення облради про заборону вживати термін "Велика Вітчизняна війна" відносно подій Другої світової війни, що відбувалися на території України, передає Львівський портал.

Обласні обранці мотивують це тим, що вони на момент голосування не були присутніми у сесійній залі, а їхніми картками проголосували колеги-депутати.

Відкликання голосів 5 депутатів означатиме, що рішення облради стає нечинним.

Нагадаємо, рішення заборонити вживання терміну "Велика Вітчизняна війна" підтримали 62 депутати обласної ради. Їхнє рішення передбачає проведення заходів із висвітлення повної та об"єктивної, на думку обласних обранців, історії збройного національно-визвольного руху українців у 40-50-х роках XX ст. та вшанування учасників руху під час відзначення Днів пам"яті жертв Другої світової війни.

Львівська облрада також звернулася до Генеральної прокуратури з проханням вжити дієвих заходів із недопущення використання прапорів і символіки неіснуючої країни СРСР та інших тоталітарних держав.

ЛОР звернулася до облрад України з пропозицією ухвалити аналогічні рішення.

Зараз ви читаєте новину «Львівські депутати передумали забороняти термін "Велика Вітчизняна війна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути