середа, 10 квітня 2013 08:46

Лутковська каже, що не отримувала скарг від Павліченків про катування

Лутковська каже, що не отримувала скарг від Павліченків про катування
Валерія Лутковська Фото: radiosvoboda.org

Омбудсмен Валерія Лутковська каже, що футбольні фанати Павліченки не зверталися до неї із заявою про катування в органах внутрішніх справ.

Про це вона сказала в ефірі 5 каналу, передає Українська правда.

"Складність, з моєї точки зору, в межах моєї компетенції, справи Паличенків полягає в тому, що їх заява до уповноваженого (з прав людини) містить виключно обвинувачення стосовно діяльності суду. Ми не втручаємось в суд. Це не наше питання", - заявила Лутковська.

"У зв'язку із цим єдине, чим ми можемо допомогти людині, яка скаржиться на несправедливість судового розгляду — це бути присутніми в судовому засіданні. І у випадку, якщо є деякі процесуальні порушення з боку суду, ми можемо звернутися до вищої кваліфікаційної комісії суддів після завершення справи, після проголошення вироку", - зазначила уповноважена.

За її словами, у зв'язку з тим, що суддя порушив присягу судді, омбудсмен може просити комісію розібратися в тому чи іншому випадку і притягнути суддю до відповідальності.

"Але ми не можемо впливати на суд", - заявила вона.

"Тут я нещодавно говорила з одним із представників Павліченків, з яким випадково зустрілася, і говорила, що якщо мова йде про катування в органах внутрішніх справ, то я просила б заяву, яка була б спрямована дійсно на це...", - сказала Лутковська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковська не радилась ні з ким в АП щодо помилування Луценка

"Тому, що ми не можемо вивчати ту чи іншу справу, виходячи з якихось загальних справ і загальних звинувачень. Нам потрібні конкретні факти, в яких ми будемо конкретно розбиратися. Якщо конкретних фактів немає, то і розібратися досить важко", - наголосила вона.

"Тому я попросила, щоб була конкретна заява. Але тут мене досить непокоїть те, що всі звинувачення стосовно катувань в органах внутрішніх справ з'явилися виключно на етапі розгляду справи в апеляційній інстанції. Цих звинувачень не було під час розгляду справи в першій інстанції", - підкреслила вона.

"Це, можливо, стратегія захисту. Може бути. Але з плином часу буде важче розібратися із тим, чи дійсно цих людей катували в органах внутрішніх справ", - додала Лутковська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада почала кампанію проти Яценюка, бо побоюється його рейтингу - експерт

"Такої заяви, яка стосувалась саме катувань і конкретних фактів з конкретними вказівками часу тощо у нас, на жаль, (від Павліченків) немає", - зазначила вона.

Як відомо, 2 жовтня 2012 Голосіївський районний суд Києва засудив Дмитра Павліченка до довічного ув'язнення, а Сергія Павліченка - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова.

 

Зараз ви читаєте новину «Лутковська каже, що не отримувала скарг від Павліченків про катування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути