середа, 30 січня 2013 15:53

Лук'янов каже, що підписи Москаля та Ляшка за позачергову сесію несправжні, бо вони були закордоном

Лук'янов каже, що підписи Москаля та Ляшка за позачергову сесію несправжні, бо вони були закордоном
Фото: uapages.com

Десять народних депутатів, які, серед інших 158, поставили свої підписи під вимогами про скликання позачергової сесії Верховної Ради, на момент складення документів (22-24 січня) були за межами України. Так стверджує нардеп від фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов і вимагає перевірити достовірність підписів усіх депутатів та факт їх перебування в Україні, підозрюючи фальсифікації.

Про це, зокрема, йдеться у його депутатському зверненні до Голови ВР Володимира Рибака, міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, текст якого є у розпорядженні УКРІНФОРМу.

За інформацією Лук'янова, серед десяти нардепів, які нібито підписали колективну ініціативу щодо проведення позачергової сесії, але яких не було в Україні, - Геннадій Москаль, Микола Княжицький, Олег Ляшко та інші. Переважна більшість - представники "Батьківщини" - 7, двоє від "УДАРу" та один позафракційний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо замахнувся, то рубай" — Сас про ініціативу УДАРу щодо звільнення спікера

Владислав Лук'янов звернувся до керівника МВС з вимогою провести перевірку вищевказаної інформації та розпочати кримінальне провадження за фактами фальсифікацій підписів народних депутатів. Також серед вимог – встановлення осіб, які підписали колективну ініціативу замість відсутніх нардепів.

Лук'янов зауважив, що депутати повинні дотримуватися вимог Конституції України, Закону "Про статус народного депутата України" та присяги народного депутата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк принесе ручку Рибаку, аби той підписав розпорядження про скликання позачергової сесії

Як повідомляв УКРІНФОРМ, спікер Володимир Рибак заявив у вівторок, що не підпише ініціативу депутатів про проведення позачергової сесії парламенту у зв'язку з тим, що серед 158 підписів, які зібрала опозиція, 7 підписів не підтвердив апарат ВР, а ще 11 – належали нардепам, які з 22 по 24 січня перебували за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Лук'янов каже, що підписи Москаля та Ляшка за позачергову сесію несправжні, бо вони були закордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути