вівторок, 27 грудня 2011 15:01

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценка в будь-якому разі реабілітують - адвокат

Луценка в будь-якому разі реабілітують - адвокат

Кримінальна справа проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не має перспективи, його в будь-якому разі реабілітують.

Про це сьогодні журналістам заявив адвокат екс-міністра Олексій Баганець після закінчення судового засідання, передав кореспондент Gazeta.ua.

"Моя думка з приводу цієї кримінальної справи не змінилася з того моменту, коли я вперше з нею ознайомився. Тоді, після ознайомлення, я на судовому засідання подав клопотання про те, що пред'явлене обвинувачення Луценку не підтверджується матеріалами справи, і попросив суд повернути цю справу на досудове розслідування. Суд моє клопотання не задовольнив", - нагадав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Луценко відсидів 365 днів

Захисник вважає, що "нічого нового у справі Луценка не відбувається".

"Свідки зі сторони обвинувачення не дають жодних показань, які викривали би Луценка у будь-чому. Він навіть сам прямо запитує свідків: "Я вам давав якісь незаконні вказівки?" Ні один зі свідків не підтвердив, що отримував такі вказівки. Тим не менше, в обвинуваченні чітко сказано, що Луценко давав незаконні вказівки. Сьогоднішні свідки теж не підтверджують даних, що Луценко віддавав злочинні накази", - зауважив Багинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідок розповів: Луценко День міліції відзначав так само, як це було і до нього

За його словами, розгляд справи триватиме ще щонайменше 2-3 місяці.

"Якщо такими темпами ми будемо допитувати свідків, то думаю, це займе не менше 2-3 місяців. Наразі допитали 52 свідків. Але все йде до одного - судді доведеться виносити виправдовувальний вирок. Чи зробить це суд, я не знаю. Якби я був упевнений, що живу в правовій державі, то переконаний у тому, що суд, якщо б не прийняв рішення про повернення справи на досудове слідство, то у всякому разі давно змінив би міру запобіжного заходу. Але суд цього не робить. Хоча для цього є всі підстави", - наголосив Багинець.

Зараз ви читаєте новину «Луценка в будь-якому разі реабілітують - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути