четвер, 06 лютого 2014 00:26

Луценко дорікнув СБУ, що вона не чує сепаратистських заяв у Харкові та Криму

Луценко дорікнув СБУ, що вона не чує сепаратистських заяв у Харкові та Криму
Юрій Луценко. Фото: lenta-ua.net

Лідер руху "Третя українська республіка" Юрій Луценко підтвердив інформацію про те, що Служба безпеки України порушила проти нього кримінальну справу за "публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій".

Про це Луценко повідомив в ефірі "Громадського телебачення".

"Сьогодні я отримав повідомлення про розслідування СБУ справи проти мене за "замах на конституційний устрій" держави", - зазначив політик.

Він уточнив, що причиною для цього стало озвучення ним плану про те, що Народна Рада має стати "центром тяжіння для створення нової більшості у парламенті".

Громадський діяч нагадав, що його позицію не підтримали опозиційні лідери.

"Вони зізналися, що не готові до таких рішучих дій. Але СБУ проводить досудове розслідування за статтею 109 Кримінального кодексу. Навіть звернулася до телеканалів, аби вони надали запис мого виступу 22 січня на Майдані", - підкреслив Луценко.

Водночас, опозиціонер зауважив, що СБУ не цікавлять публічні виступи інших осіб про сепаратизм, спрямовані на розкол України.

"СБУ не чує заяв парламенту Криму про фактичний відкол автономії, її не цікавлять і федералістичні заяви харківських клоунів. Найбільше вони опікуються планом Луценка зі створення нової більшості, яка сформує тимчасовий уряд", - зауважив Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко дорікнув СБУ, що вона не чує сепаратистських заяв у Харкові та Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути