середа, 15 лютого 2017 17:43

Луценко: У "Справах Майдану" спрямовано до суду 142 обвинувальні акти

 

У "Справах Майдану" спрямовано до суду 142 обвинувальні акти щодо 220 осіб. Ухвалено 25 судових вироків. 35 осіб засуджено. Про це на брифінгу в ГПУ повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Органи прокуратури розслідують 259 проваджень щодо злочинів, вчинених під час протидії мирним акціям протесту з листопада 2013 по лютий 2014. Про підозру у цих злочинах повідомлено 201 особі.

Серед тих, кому повідомлено про підозру – 34 високопосадовці, а саме колишній президент Янукович, голова МВС Захарченко та його заступник Ратушняк, прем'єр-міністр Азаров, генпрокурор Пшонка, голова СБУ Якименко Олександр Григорович та його перший заступник Тоцький, командувач Внутрішніх військ МВС Станіслав Шуляк, командир полку "Беркут" Кусюк та ін.

"На жаль, всі ці особи знаходяться поза межами України і на сьогоднішній день гостро стоїть питання про їх заочне засудження. Що це дає? По-перше, дає можливість припинити їх вільне пересування світом, а можливо й затримати та доправити до України. Але не менш важливою є і конфіскація їхнього майна, що носитиме профілактичну роль для всіх інших керівників держави при навіть намірах вчинити подібне тому що було на Майдані", - підкреслив Луценко.

Разом з тим, Луценко наголосив на важливості вдосконалення закону про заочне засудження.

"Ми дуже хочемо щоб парламент удосконалив цей закон. Його проблемність полягає у тому, що він може використовуватися стороною захисту, як доказ вибірковості правосуддя, через те, що визначено певний термін його дії – з квітня 2016 по 2017 рік, і це може відповідно трактуватися ЄСПЛ. Вважаю, що ми не можемо дати жодного шансу захисту Януковича та його поплічників для таких дій у суді. Тому звернувся до ВР з закликом прийняти закон №6510, який вдосконалює цю норму і дає можливість створення умов для заочного засудження ще до початку роботи Державного бюро розслідувань, яке планується створити у цьому році", - заявив генпрокурор.

 
Зараз ви читаєте новину «Луценко: У "Справах Майдану" спрямовано до суду 142 обвинувальні акти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути