пʼятниця, 28 листопада 2014 09:56

Луценко буде "директором парламенту" - експерт

Луценко буде "директором парламенту" - експерт
Фото: lenta-ua.net

У вівторок в парламенті будуть названі не всі прізвища міністрів. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Це зніме гостру проблему міністра внутрішніх справ. Без глави МВС і генпрокурора Порошенка не зможе "тримати за горло" мажоритарників. Без цього вони через три місяці почнуть йому грубіянити і підуть у вільне плавання. Президентові не потрібен Кабмін. Важлива тільки ця посада. Це стиль Януковича. Тут ми побачимо головну інтригу. Якщо йому вдасться поставити туди свою людину, буде різке зрушення у бік президентської республіки. Якщо міністром залишиться Арсен Аваков, це означатиме про рівність балансу сил. Тоді ні Порошенко, ні Яценюк не зможуть отримати перевагу", - зауважив він.

За словами експерта, затвердження Гройсмана на посаді спікера є компромісом президента і прем'єра. "Він не досвідчений, не має своєї фракції. Тому дуже сильно залежатиме від Порошенка. До літа йому це вже не буде подобатися. Як будь-який голова Верховної Ради, він шукатиме власну групу", - зазначив Небоженко.

Він вважає, що скоро буде призначена людина, яку прийнято називати "директор парламенту". "Цю функцію спробує взяти на себе Луценко. Правда, там потрібні інші якості. Тому що розповідати анекдоти, бути дотепним - це одно справа. Інше - вести переговори про великі гроші та швидкість ухвалення важливих рішень", - додав політолог.

 

Зараз ви читаєте новину «Луценко буде "директором парламенту" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути