понеділок, 03 грудня 2012 18:20

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко поскаржився у Європейський суд на медиків колонії

Луценко поскаржився у Європейський суд на медиків колонії
Юрій Луценко Фото: segodnya.ua

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко подав вже другий позов до Європейського суду з прав людини щодо не надання йому належної медичної допомоги в Менській колонії. Про це йдеться в повідомлення на сайті "Народної самооборони".

Скаргу до Європейського суду подали адвокати Луценка. Захист переконаний, що працівники колонії намагаються довести їхнього клієнта до каліцтва, відмовляючи йому в лікуванні.

"Оперативні дії керівництва Менської виправної колонії та Чернігівського управління пенітенціарної служби пов'язані із останніми заявами Ю.Луценка про навмисне доведення його до інвалідності через ненадання медичної допомоги у колонії, а також візиту до колонії з інспекційною перевіркою групи народних депутатів, омбудсмена та заступника прокурора області", - йдеться у повідомленні.

При цьому в повідомленні зазначено, що згідно з міжнародним законодавством про права людини, "нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню".

Зараз ви читаєте новину «Луценко поскаржився у Європейський суд на медиків колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути