четвер, 23 червня 2016 17:58

Луценко побачив загрозу у дострокових виборах президента

Луценко побачив загрозу у дострокових виборах президента
Lb.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що дострокові вибори президента несуть загрозу для країни.

Про це він заявив "Високому замку"

"Вважаю себе людиною президента. Не людиною Порошенка. Хочу зробити так, щоб тема дострокових президентських виборів, яка несе колосальні загрози для незалежності держави, була знята з порядку денного. Це можна зробити, лише показавши людям, що щось змінюється у їхньому житті", - сказав він.

Генпрокурор зізнався, що "любить українське суспільство за те, що у нього є недовіра до влади".

"Це добре. Цим відрізняємося від москалів. У них головне, аби Путін - назавжди. А для нас найважливіше — особиста свобода і сім'я. У нас різні базові цінності. Тому владу у нас не люблять, їй не довіряють і мають на те підстави. Кажете, президент компромісний. Напевно, так. Але для того у нього такий генеральний прокурор. Давайте також розмежовувати, що може, а чого не може президент. Президент відповідає за міжнародну політику. Є до нього претензії?", - сказав Луценко.

Щодо претензій до Мінських угод, генпрокурор анонсував завершення "великої кримінальної справи по Іловайську". "І там усі відповіді прозвучать", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лещенко розповів про стару дружбу Луценка та Клюєва

"Президент відповідає за створення армії. Питання є? Розумію, що є. Є зловживання, є розкрадання. Я вкрай незадоволений покаранням за зловживання на Львівському бронетанковому заводі. Колишній директор відбувся умовним терміном. Це серйозний дзвіночок Матіосу (військовий прокурор. — ред.) Але у нас сьогодні є армія. Розцінюю візит президента у Миколаївську область як новий етап. Створивши міжнародну коаліцію, потужну армію, він береться за внутрішнього ворога. Це ще одна війна. Здорова недовіра до влади - це правильно. Але несприйняття будь-яких позитивних зрушень — це погано", - резюмував генпрокурор.

Нагадаємо, Юрій Луценко очолив генпрокуратуру 12 травня.

Зараз ви читаєте новину «Луценко побачив загрозу у дострокових виборах президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути