субота, 13 квітня 2013 13:16

Луценко планує на річницю Майдану масштабну акцію протесту

Луценко планує на річницю Майдану масштабну акцію протесту
Юрій Луценко Фото: lenta-ua.net

Екс-глава МВС Юрій Луценко розраховує на річницю Майдану ініціювати масштабну акцію протесту. При цьому політик вважає, що для успіху акції опозиція повинна виробити концепцію облаштування держави і визначити єдиного кандидата в президенти.

Про це Юрій Луценко розповів в ексклюзивному інтерв'ю ZN.UA.

"Якщо мова йде про план побудови країни, то його ще тільки належить спільно написати. Якщо про плани роботи, але я сподіваюся в самий найближчий час зібрати коло однодумців, які думають, проукраїнськи налаштованих людей, інтелектуалів і патріотів", - сказав Луценко.

"До настання осені хотілося б мати готовий план дій. Потім ми спробуємо заручитися підтримкою якомога більшої частини населення, будемо переконувати і агітувати. Якщо це вдасться, то до річниці Майдану ми зможемо ініціювати повномасштабну масову акцію", - зазначив він.

За словами політика, така акція не буде підготовкою до повалення влади.

"Я відчуваю завищені очікування певної частини суспільства. Мовляв, ось, повернувся Луценко, він зараз швидко організує революцію, і все буде добре. Уявімо фантастику: сьогодні на Майдан вийде мільйон, ми знімемо Януковича, захопимо Банкову, і... Поки що у нас немає навіть єдиного кандидата від опозиції. Немає злагодженої команди, немає спільного бачення. Один раз ми вже так президента обрали. Спасибі, більше так не хочу", - сказав екс-глава МВС.

Луценко вважає, що майбутня акція на Майдані повинна стати демонстрацією сили - "місцем збору тих, хто не тільки проти когось конкретного, але і за щось конкретне".

"Завдання-мінімум, щоб до цього часу опозиція, по можливості, визначилася з єдиним кандидатом. Завдання-максимум, щоб погляди майбутнього кандидата збігалися з розробленою концепцією облаштування держави. Щоб бажання людей і можливості лідерів збіглися. Щоб потенційний глава держави не тільки пообіцяв, але і виконав задумане", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Луценко планує на річницю Майдану масштабну акцію протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути