понеділок, 05 вересня 2016 14:08

Луценко особисто контролюватиме розслідування підпалу "Інтера" - Порошенко

Луценко особисто контролюватиме розслідування підпалу "Інтера" - Порошенко
lenta.mobus.com

Президент Петро Порошенко доручив генпрокурору Юрію Луценку взяти розслідування підпалу в офісі телеканала "Інтер" під особистий контроль.

Про це він сказав на нараді з керівниками силових відомств, повідомляє прес-служба президента.

Порошенко також попросив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова особисто прослідкувати за безпекою "на вулицях України".

"Я доручив генеральному прокурору узяти розслідування під особистий контроль, тому що залишається багато питань... Українська влада зможе забезпечити безпеку і порядок на вулицях Києва і всієї України. Не допустять ескалації насильства. Це наше принципове завдання. Просив би Арсена Борисовича взяти це під особисту увагу", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деканоідзе прокоментувала підпал в офісі "Інтера"

"Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора. Коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб", - підкреслив Президент.

4 вересня редакцію програми новин "Подробиці" на телеканалі "Інтер" підпалили невідомі. На стіні біля входу до будівлі пікетувальники залишили напис "Інтер" - агент Кремля". Шість осіб на місці події затримали та доправили до відділків поліції.

"Інтер" заявив, що на офіс компанії "Національні інформаційні системи" скоїли збройний напад та підпал, знищили телевізійну студію, кілька співробітників компанії отруїлися чадним газом, одна працівниця зламала ногу під час пожежі.

Також інформують, що під час нападу озброєна група зробила кілька пострілів і підпалила будівлю.

Радник глави МВС Зорян Шкіряк заявив, що до підпалу "Інтера" можуть бути причетні співробітники каналу.

Зараз ви читаєте новину «Луценко особисто контролюватиме розслідування підпалу "Інтера" - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути