субота, 02 березня 2013 12:25

Луценка можуть звільнити за рішенням касаційної інстанції - Павловський

Луценка можуть звільнити за рішенням касаційної інстанції - Павловський
Андрій Павловський Фото: ua.golos.ua

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка звільнити можуть за рішенням касаційної інстанції. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Павловський.

Коментуючи заяву президента Віктора Януковича щодо того, що він готовий після негативного рішення по касації розглянути питання помилування Луценка, Павловський зауважив, що екс-міністр ніколи не буде просити про помилування у голови держави.

"Як це зробити (помилування — ред.), якщо Луценко сам написав письмово, що він відмовився (від цього), що жодного помилування просити не буде, що це "головний біль" самої Адміністрації президента: вона влізла у цю халепу із вибірковим правосуддям, то хай тепер шукає шляхи, як вийти з цього лайна", - наголосив нардеп.

Водночас, Павловський нагадав, що наразі розгляд касації по справі Луценка затягується вже кілька місяців.

"Не забуваємо, що вони весь час штучно відкладають засідання Вищої касаційної інстанції. Тому, можливо, є й інший шлях. Якщо помилування стане неможливим, бо Луценко від цього відмовляється і жодних заяв писати не буде, тоді просто касаційний вищий суд направить цю справу на дорозслідування, чи пом'якшить вирок, і тоді буде привід його відпустити", - пояснив опозиціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценка можуть звільнити вже у травні - Катеринчук

Павловський підкреслив: "Я не виключаю такий шлях".

"Бо чому ж вони так затягують? Вже минули всі визначені законом терміни розгляду касації, а вона досі не розглянута. То нібито суддя захворіла, то шукають іншого суддю. Але таким чином вони шукають лише штучні приводи, щоби не розглядати (касацію)", - переконаний парламентар.

Він додав: "Думаю, що це робиться за вказівкою Адміністрації президента, а може і самого Януковича, який використовує справу і Юрія Луценка, і Юлії Тимошенко у перемовинах з ЄС з одного боку, а може і в перемовинах з Росією. Тобто, він використовує життя людей, політично ув'язнених, для торгів, щоби виторгувати щось собі особисто, для свого режиму".

Нагадаємо, що 1 березня на прес-конференції Янукович заявив, що якщо касацію у справі Луценка суд не задовольнить, то він сам розглядатиме питання про його помилування.

"Я дуже давно знаю Юрія Луценка. Мені, як людину, його шкода. Він страждає через дурниці, які наробив, - сказав президент. - Коли закінчиться касаційний суд, якщо він його не звільнить, я буду розглядати питання про його помилування. Тоді підійде моя черга в цьому питанні".

Однак Луценко раніше заявляв, що про помилування просити ніколи не буде: "Просити про помилування у президента Януковича я не буду, мені немає в чому каятися. Я – політичний в'язень цього режиму, а не злочинець".

Зараз ви читаєте новину «Луценка можуть звільнити за рішенням касаційної інстанції - Павловський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути