четвер, 23 червня 2016 12:12

Луценка зобов'язали перевірити офшори Порошенка
4

22 червня Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру зареєструвати заяву екс-глави СБУ Валентина Наливайченка щодо офшорної компанії Intraco, яку пов'язують з президентом Петром Порошенком.

Про це у Facebook написав колишній голова СБУ Валентин Наливаченко.

Йдеться про заяву Наливайченка від 16 травня 2016 року. Він повідомив, що заява є додатковою до тієї, яку подавав ще 26 серпня 2015 року.

За словами Наливайченка, у новій заяві вказується про 2 інші офшорні компанії – ‎Kitromi Limited i ‎Vincenz Limited. Які, як він стверджує, пов'язані з Intraco.

Крім Генпрокуратури, Наливайченко подав цю заяву також в НАБУ і комітет Ради з питань запобігання і протидії корупції.

"Майже рік ГПУ уникала законних дій щодо перевірки представлених їй фактів, не вносячи дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тепер, згідно з прийнятим судом рішенням, що пропонується вашій увазі, ГПУ зобов'язана зареєструвати мою заяву і внести відомості про кримінальне правопорушення", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заперечив офшорний скандал

Нагадаємо, власником компанії Intraco є заступник гендиректора компанії президента Петра Порошенка Roshen Сергій Зайцев. Він стверджує, що ні Порошенко, ні заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Ігор Кононенко, до Intraco відношення не мають.

Зараз ви читаєте новину «Луценка зобов'язали перевірити офшори Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути