Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2014 11:37

Лозінський розплатився за своє звільнення сотнями тисяч доларів - Монтян

Лозінський розплатився за своє звільнення сотнями тисяч доларів - Монтян
Фото: tsn.ua

За звільнення з в'язниці колишнього нардепа Віктора Лозінського судді отримали величезні хабарі. Про це в коментарі Gazeta.ua сказала юристка Тетяна Монтян.

На її думку, "мова йде про сотні тисяч доларів".

"Лозінський розплатився за своє звільнення. Він давно вів такі перемовини. Почав ще при старій злочинній владі. Але те, що судді, не зважаючи на загрозу люстрації , все таки наважилися його випустити означає, що вони отримали феєричні суми", - зауважила Монтян.

На її думку, колишні соратники по партії (тоді ще БЮТ — ред.) до звільнення Лозінського не причетні. "Їм на нього давно наплювати. БЮТ (Батьківщина — ред) зараз не в тій ситуації, щоб цим займатися. Я думаю він сам зі всіма розплатився. Розплатився такими сумами, що люди не побоялися шаленого резонансу", - сказала юристка.

"Такої дискредитації нової влади, як звільнення Лозінського, і вигадати неможливо", - додала Монтян.

Коментуючи, повторне затримання Лозінького, юристка сказала, що екс-нардепа очікує комплексна судово-медична експертиза. І, якщо її висновок не збігатиметься з медичною довідкою, на основі якої його випустили, покарають керівництво колонії та тих лікарів, які її надали.

"Судді, які випустили Лозінського, відмажуться. Тому що вони виходили з висновку лікарів. Я думаю, що зараз Лозінському проведуть повну комплексну судово-медичну експертизу для з'ясування реального стану здоров'я. Якщо у нього дійсно сфальсифіковані діагнози, то покарання очікує лікарів, які дали такий лікарський висновок, та керівництво колонії. За це можуть і посадити. Бо це фальсифікація, яка призвела до уникнення покарання або відбування покарання злочинця, який вчинив особливо важкий злочин", - пояснила Монтян.

Нагадаємо, що колишнього нардепа Віктора Лозінського, засудженого за вбивство, 11 червня звільнили рішенням суду за станом здоров'я.

Прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на постанову Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від покарання Лозінського за станом здоров'я.

"Прокуратура вважає таке рішення суду незаконним у зв'язку з тим, що в суді не доведено, що захворювання, вказані в медичній документації щодо засудженого, становлять загрозу його життю і роблять неможливим подальше перебування в місцях позбавлення волі", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області.

Зараз ви читаєте новину «Лозінський розплатився за своє звільнення сотнями тисяч доларів - Монтян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути