пʼятниця, 18 листопада 2011 17:59

Литвин розповів, як запобігти спекуляціям на ринку землі

Литвин розповів, як запобігти спекуляціям на ринку землі

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає за необхідне закріпити в законі про ринок землі механізми запобігання спекуляцій у земельній сфері.

"Потрібно зробити все, щоб землею володіли ті, хто живе і працює на ній, щоб зменшити можливість концентрації в одних руках величезних земельних ділянок, щоб не було спекуляції землею", - сказав спікер парламенту в інтерв'ю телеканалу "Рада" у п'ятницю, відповідаючи на питання про те, чого можна очікувати від закону про ринок землі, проект якого Верховна Рада у четвер відправила на повторне перше читання.

За словами Литвина, навіть у нинішній редакції законопроекту йдеться про те, що якщо людина купила землю, то протягом 5 років вона не зможе її продати, а повинна господарювати на ній.

"В іншому випадку власник земельної ділянки сільськогосподарського призначення повинен буде заплатити податок у розмірі, що дорівнює ціні, за якою ця земля була оцінена. У перший рік після покупки ділянки людина, в якої виникне бажання її продати, повинна буде заплатити до бюджету 100% вартості ділянки, у другій - 90% і так далі", - цитує голову Верховної Ради прес-служба парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Литвин розповів, як запобігти спекуляціям на ринку землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути