вівторок, 15 січня 2013 01:11

Литвин застеріг, що від "кнопкодавства" може постраждати ціла Україна

Литвин застеріг, що від "кнопкодавства" може постраждати ціла Україна
Фото: news.mistinfo.com

Колишній голова Верховної Ради та чинний керівник парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони Володимир Литвин вважає, що через "кнопкодавів" може розвалитися правове поле держави.

Про це Литвин сказав в ефірі програми "Знак оклику. Щодня" на ТВі.

Зокрема, екс-спікер нагадав про небезпечний прецедент – Європейський суд із прав людини зобов'язав Україну поновити суддю Олександра Волкова на посаді. ЄС довів, що депутати звільняли його шляхом неособистого голосування.

"Тривожний сигнал, який не можна не враховувати, – це рішення Європейського суду щодо підстав законності звільнення судді Волкова. І там чітко зафіксовано, що одна із процедурних проблем пов'язана з тим, що не відбувалося голосування так, як того вимагає Конституція", – нагадав Литвин.

"Якщо не зробити відповідальний висновок вчасно, якщо не примусити депутатів бути у сесійній залі, то в такий спосіб будь-яке рішення, яке приймалося Верховною Радою до цього часу або буде прийматися надалі, може бути визнане незаконним. Так буде зруйноване правове поле України, а, за великим рахунком, буде зруйнована уся держава", – застеріг нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Литвин застеріг, що від "кнопкодавства" може постраждати ціла Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути