Ексклюзиви
субота, 07 липня 2012 16:35

Литвин перестав читати новини, бо боїться втратити здоров'я

Литвин перестав читати новини, бо боїться втратити здоров'я
Володимир Литвин вважає, що на мовне питання треба накласти табу. Фото: gazeta.ua

Після прийняття мовного закону Володимир Литвин припинив читати і дивитися новини.

Про це він сказав журналістам у Житомирі. В обласному центрі його супроводжував кортеж з семи автомобілів. За словами очевидців, заради нього на деяких вулицях перекривали рух.

Відповідаючи на запитання, чи не відчуває він тиску з боку опозиції, відповів: "Не відчуваю тиску. Я з 4 липня припинив читати інтернет і дивитись телебачення, бо здоров'я і спокою оцінки мені не дадуть".

За словами Литвина, він не збирається подавати до суду щодо цього законопроекту, а закликає, щоб профільний комітет повноцінно попрацював над цим законопроектом, щоб були враховані правки.

"Треба розуміти, що голосування за цей законопроект — це не особисте рішення. Необхідно зупинитися у намаганні використати цю ситуацію для покращення чийогось передвиборчого іміджу. Табу треба поставити зліва, справа і в центрі. Треба створювати погоджувальну комісію, яка має право про це говорити. А не з двох хлопців (Колесніченко-Ківалов - ред.), які знайшлися і колотять всю країну", - сказав Литвин.

Він повідомив, що на сайт Верховної Ради здійснюють хакерські атаки - за 30 сек буває 20 млн запитів.

Також застеріг від радикальних закликів, "бо це може розцінюватися як замах на конституційний лад". Проба сили, на думку Литвина, може спровокувати владу на непередбачувані дії.

Коментуючи свою відставку, Литвин зазначив, що "у політиці завжди присутні емоції, але це рішення було спокійним і зваженим".

Щодо голосування фракції за мовний закон він сказав, що його зрадили.

"Це рана на серці, яка кричить", - підкреслив Литвин. Однак вважає, що не може вийти з партії: "Я не покину 300 тисяч людей".

Зараз ви читаєте новину «Литвин перестав читати новини, бо боїться втратити здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути