середа, 14 серпня 2013 15:50

Лідер столичних профспілок обурений чутками про те, що вони готують маріонетковий мітинг

Профспілки Києва обурені чутками про маріонетковий характер масової акції бюджетників, яку вони мають намір провести в понеділок 19 серпня під стінами Київради. Так прокоментував голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник заяву народного депутата від "Батьківщини" Леоніда Ємця.

"Вчителі, медики, працівники соціальної та культурної сфери Києва зберуться в понеділок, тому що опозиція блокує виплату нам зарплат і надбавок. Кожен бюджетник втрачає до 300 гривень на місяць через їх політичний цирк. Ми запрошуємо народних депутатів від "Батьківщини" та "Свободи", які блокують роботу Київради, на нашу зустріч. Нехай вони подивляться в очі людям, які лікують і вчать їх дітей. А ми в свою чергу запитаємо у них - за що вони так з нами поводяться? Чому ми повинні ставати заручниками їхніх політичних ігор? Чому вони використовують незаконні методи - запрошують своїх помічників "спортивної зовнішності", щоб фізично блокувати роботу Київради?"- зазначив Валентин Мельник.

Нагадаємо, столичні педагоги заявили на прес-конференції про те, що вийдуть 19 серпня під стіни мерії з вимогою повернути їм надбавки до зарплат. Як повідомлялося, 1 серпня на загальноміських зборах представників профспілок Києва було прийнято звернення до політичних сил з вимогою "проведення згідно з чинним законодавством засідання сесії Київради, до порядку денного якої пропонується внести виключно питання щодо вирішення проблем фінансування життєдіяльності міста". У постанові зборів профспілок зазначено, що через блокування роботи Київради з 1 серпня вчителі втратять 63,5 млн грн, лікарі - 28,3 млн грн, працівники культури - 4,2 млн грн, працівники фізичної культури і спорту - 2,0 млн грн, працівники соціального забезпечення - 0,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Лідер столичних профспілок обурений чутками про те, що вони готують маріонетковий мітинг ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути