пʼятниця, 28 жовтня 2016 16:15

Лещенко задекларував удвічі нижчу вартість нової квартири

Лещенко задекларував удвічі нижчу вартість нової квартири
фото: daily.rbc.ua

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко в електронній декларації зазначив скандальну квартиру в центрі Києва, однак вказав її оцінну, а не реальну вартість.

Декларація Лещенка опублікована на сайті Національного агентства з питань протидії корупції.

У документі зазначено, що оцінна вартість квартири становить 5 млн 296 тис. грн, а купив він її за 7 млн 550 тис. грн. Сам Лещенко заявляє, начебто у формі на сайті НАЗК вказується ціна придбання і ціна за останньою оцінкою.

"У договорі купівлі квартири вказана незалежна оцінка житла, яку проводив продавець задовго до продажу. Саме ця оцінка становила 5 мільйонів 296 тисяч гривень", - заявив нардеп.

Решту пунктів декларації Лещенко залишив порожніми: не вказав ні розміри своїх доходів, ні доходи членів сім'ї. У нього також начебто немає транспортних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартирні скандали НАБУ: від Лещенка до Заліщук

Проте експерти неодноразово наголошували, що навіть сума 7 млн 550 тис. грн за таку квартиру є заниженою. Журналіст-розслідувач Олександр Дубинський зазначив, що будинок, у якому купив квартиру нардеп Лещенко, будує партнер Сергія Льовочкіна - Іван Фурсін. У будинках такого типу квартири такого рівня коштують не менш як 12 млн грн, а знижок не буває.

"Але нардепу все одно дають знижку – 37%. "Економія" 4,5 мільйона гривень", - зауважив журналіст.

6 вересня народний депутат Сергій Лещенко купив квартиру площею 192 кв. м в елітному будинку в історичному центрі Києва. Тоді він заявив, що придбав нерухомість за 7 млн 550 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Лещенко задекларував удвічі нижчу вартість нової квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути