неділя, 07 лютого 2016 03:39

Лещенко: У Генпрокуратурі створений новий підрозділ "під Кононенка"

Лещенко: У Генпрокуратурі створений новий підрозділ "під Кононенка"

У складі Генеральної прокуратури з'явився новий підрозділ, створений для сприяння досягненню політичних цілей народного депутата Ігоря Кононенка, який заявив про зняття з себе функції першого заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка".

Про це "Українській правді" повідомив нардеп від БПП Сергій Лещенко.

За його словами, задекларована мета підрозділу - боротьба з корупцією, однак це "виглядає дивно, враховуючи створення незалежного Національного антикорупційного бюро, а також існування Управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ".

"5 лютого 2016 року генпрокурор Віктор Шокін підписав наказ про створення департаменту розслідування та нагляду в кримінальних процесах у сферах державної служби та власності. При цьому в структурі ГПУ було ліквідовано управління з розслідування корупційних злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, а також відділ, який здійснює процесуальне керівництво у таких процесах", - повідомив депутат.

За інформацією Лещенка, новий департамент буде налічувати 51 людину, тоді як чисельність ліквідованих підрозділів складає 25 осіб.

Посилаючись на свої джерела в БПП, нардеп зазначив, що новий підрозділ ГПУ "може допомагати Кононенку в досягненні політичних цілей".

Зараз ви читаєте новину «Лещенко: У Генпрокуратурі створений новий підрозділ "під Кононенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути