четвер, 28 травня 2015 12:14

Лавров сказав, коли Росія зупинить війну

Лавров сказав, коли Росія зупинить війну
ria.ru

Глава МЗС РФ Сергій Лавров вважає, що "сьогодні є реальний шанс" на мирне врегулювання ситуації в Україні.

Про це він заявив сьогодні на зустрічі з учасниками Всесвітнього координаційного конгресу співвітчизників.

"Сьогодні дійсно є реальний шанс на мирне врегулювання на основі мінських домовленостей, - сказав він. - Зафіксовані в комплексі заходів від 12 лютого положення повинні повністю і послідовно виконуватися. Ключова умова - налагодження прямого діалогу української влади з Луганськом і Донецьком".

Глава МЗС РФ відзначив, що особливу стурбованість викликає гуманітарна ситуація на Донбасі, економічна блокада регіону. "Відповідь на всі питання, які належить вирішити, міститься в мінських домовленостях, - продовжив він. - Росія буде і далі, в тому числі з опорою на "нормандську четвірку", разом з іншими країнами всіляко сприяти пошуку оптимального виходу зі сформованої ситуації".

"Така домовленість, зокрема, була досягнута в ході недавнього візиту держсекретаря США Джона Керрі, який зустрічався зі мною, з президентом Росії (Володимиром Путіним). Розраховуємо, що ці домовленості, націлені на повну реалізацію мінських угод, будуть виконуватися", - підсумував Лавров.

Нагадаємо, що 27 січня 2015 року Верховна Рада України визнала у своїй заяві-зверненні до міжнародних організацій Росію, як країну-агресора.

Нещодавно, Вашингтонський аналітичний центр Атлантична рада оприлюднив доповідь, в якій, як стверджують автори, наводяться неспростовні докази участі російської армії в конфлікті на Донбасі, основані на загальнодоступних даних, таких як картографічні сервіси Google.

Нагадаємо, 16 травня сили АТО захопили на Луганщині російських громадян Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, які з тих пір неодноразово говорили, що вони діючі військовослужбовці російської армії, однак у міноборони РФ стверджують, що ці люди звільнилися.

Зараз ви читаєте новину «Лавров сказав, коли Росія зупинить війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути