Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2015 09:43

США опублікували доповідь з доказами присутності армії РФ в Україні

США опублікували доповідь з доказами присутності армії РФ в Україні
Фото: ukr.media

Вашингтонський аналітичний центр Атлантична рада оприлюднив доповідь, в якій, як стверджують автори, наводяться неспростовні докази участі російської армії в конфлікті на Донбасі, основані на загальнодоступних даних, таких як картографічні сервіси Google.

Про це повідомляє російська служба "ВВС".

До робочої групи входили кілька експертів, у тому числі колишній посол США в Києві Джон Гербст. У документі вказується, що багато великих наступів озброєних прихильників самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" запускалися безпосередньо з російської території, на що вказують супутникові знімки, аналіз воронок від обстрілів і дані з відкритих джерел.

На російських територіях, прилеглих до кордону, в останні місяці виросла ціла мережа, "видима кожному, у кого є доступ до Google Earth або Google Maps", пишуть експерти Атлантичної ради.

Дослідження задумане як спроба спростувати російську офіційну версію подій і містить ряд рекомендацій "західним урядам": "направити значно більше сил і засобів розвідки на викриття та протидію війні Путіна в Україні".

Серед іншого, вони вважають, що російській "гібридній війні" потрібно протидіяти, "говорячи чітко, послідовно і публічно про російську війну в Україні".

Нагадаємо, 16 травня сили АТО захопили на Луганщині російських громадян Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, які з тих пір неодноразово говорили, що вони діючі військовослужбовці російської армії, однак у міноборони РФ стверджують, що ці люди звільнилися.

Зараз ви читаєте новину «США опублікували доповідь з доказами присутності армії РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути