понеділок, 28 липня 2014 14:42

Лавров назвав Майдан проектом проти "руських людей"

Лавров назвав Майдан проектом проти "руських людей"

Міністр іноземних справи Росії Сергій Лавров заявив, що в Україні "Майданом" був реалізований геополітичний проект, щоб нашкодити інтересам Росії.

Про це він заявив на прес-конференції в понеділок, - повідомляє "Українська правда"

"Що б не робилося Росією на користь запуску переговірного процесу (щодо конфлікту в Україні), наштовхувалося на протидію нового українського керівництва, яке відчувало й відчуває практично беззастережну підтримку наших американських колег. Ось у чому заковика", - сказав Лавров.

На його думку, є сенс подивитися на проблему санкцій "з іншого боку".

"Був сформований певний геополітичний проект, який почав розгортатися на Майдані наприкінці минулого року під абсолютно надуманим приводом, коли було відмовлено чинному президенту у праві взяти додатковий час для вивчення наслідків (укладання) угоди про асоціацію з Євросоюзом", - заявив голова МЗС РФ

"Що в цьому незвичайного? Он, Великобританія зараз взагалі думає про проведення референдуму про вихід із Євросоюзу. І багато аналітиків говорять, що це задумано для того, щоб змінити на користь Великобританії умови її перебування в ЄС: (мовляв) зовсім не вийдемо, але пригрозимо виходом, а за це виторгуємо собі сприятливіші умови членства в Євросоюзі – там і так чимало винятків для Лондона зроблено, хочуть ще більше", - навів він приклад.

"Ну, то й що, це життя, це економіка, кожен бореться за свої інтереси. Чому ж Януковичу-то відмовили в тому, щоб він просто подумав ще трошки?", - обурився Лавров.

За його словами, метою Майдану було нашкодити Росії й "руськім людям".

"Було зібрано Майдан. За мірою його розвитку стало ясно, що це – справді геополітичний проект, націлений на те, щоб освоїти український геополітичний простір – причому зробити це на шкоду інтересам Росії, на шкоду інтересам руських і російськомовного населення самої України", - заявив Лавров.

"Не вийшло це зробити одразу. І не вийде, бо такого роду речі неможливо нав'язати одній стороні", - упевнений він.

"А там сторона досить чітко сформулювала свої інтереси, свої підходи – і з нею обіцяли домовлятися. Обіцяли почати інклюзивний конституційний процес за участю всіх регіонів, відкритий, транспарентний. Натомість створили комісію кулуарну у Верховній Раді. Вона написала якийсь проект Конституції, нікому його не показали, жодного всенародного обговорення, як нам обіцяли в Києві, так і не було почато", - обурився Лавров.

"Відвезли цей проект у Венеціанську комісію Ради Європи… У мене немає жодних сумнівів, що Венеціанська комісія в підсумку скаже, що будь-який проект, перш ніж ми остаточно висловимося про його зміст, має стати предметом широкого національного обговорення", - додав він

Лавров обурився, що діалогу, обіцяного особисто Петром Порошенком, не було, і ніхто із західних партнерів "навіть не намагається спонукати українське керівництво до того, щоб почати виконувати те, що було обіцяно, – насамперед, почати національний діалог про те, у якій державі всі ці люди, усі ці регіони зможуть жити спокійно й стабільно".

Голова МЗС РФ припустив, що деякі політики вводять санкції проти Росії, відчуваючи свою нездатність "змусити українське керівництво робити те, про що домовлялися".

Зараз ви читаєте новину «Лавров назвав Майдан проектом проти "руських людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути