середа, 28 січня 2015 12:28

Лавров "налякав" Україну розколом при відмові від позаблокового статусу

Лавров "налякав" Україну розколом при відмові від позаблокового статусу
pressall.wordpress.com

Україна зможе зберегти територіальну цілісність за умови позаблокового статусу держави.

Про це заявив глава міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

"З метою недопущення подальшого розколу України принципово важливо, щоб вона зберегла позаблоковий статус", - цитує його РИА Новости.

За словами російського міністра, Москва планує надавати всебічне сприяння створенню сприятливого клімату для вирішення масштабних проблем, які стоять перед українським народом.

"При цьому необхідно усвідомлювати, що спроби натиснути на Росію шляхом односторонніх санкцій, застосування яких нелегітимно і засуджено рішеннями Генасамблеї ООН, не змусять нас відмовитися від того, що ми вважаємо правильним і справедливим", - підкреслив він.

Лавров додав, що, незважаючи на складність ситуації на Україні, він вірить в реальність досягнення миру і злагоди в Україні.

"Найважливіша складова успіху - інклюзивний національний діалог, як це і було передбачено Женевською декларацією Росії, ЄС, США та України від 17 квітня 2014 року.

"Очевидно, що права і інтереси всіх без винятку регіонів та громадян повинні бути в повному обсязі гарантовані. Росія послідовно виступає за продовження роботи в рамках Мінського процесу, головною складовою частиною якої повинні бути прямі контакти Києва з Донецьком і Луганськом з урахуванням виборів, які відбулись на Донбасі", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Лавров "налякав" Україну розколом при відмові від позаблокового статусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути