субота, 20 грудня 2014 16:58

Киргизстан не поспішає вступати в ЄАЕС

Киргизстан не поспішає вступати в ЄАЕС
Фото: knews.kg

Фінансово-економічна криза в Росії змусила її союзників серйозно переглянути інтеграційні проекти, які пропонувалися раніше Москвою. Зокрема, Киргизстан більше не виявляє бажання стати членом Євразійського економічного союзу. Про це повідомляє Knews.kg і прес-служба Кабінету Міністрів країни.

Кабмін вирішив відкласти розгляд Договору про приєднання Киргизстану до ЄАЕС. Раніше він стояв першим пунктом на порядку денному засідання киргизького уряду, але вчора був звідти виключений зовсім. Цікаво, що раніше, під час засідання Вищої ради Євразійського економічного союзу, що проводилася в Москві 10 жовтня, президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв говорив, навпаки, про гаряче бажання його країни вступити в ЄАЕС. За його словами, для цього "велися всі необхідні приготування". Планувалося, що текст договору сьогодні, 20 грудня, буде схвалений на засіданні Кабміну, а у вівторок, 23 грудня, Алмазбек Атамбаєв вилетить до Москви на чергове засідання Вищої ради ЄАЕС, щоб його підписати.

Між тим, з 1 січня 2015 єдиний економічний простір, що включає Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану, повинниц бути, згідно з раніше підписаними документами, остаточно перетворений в Євразійський економічний союз (ЄАЕС). Чи відбудеться це насправді - вже далеко не так очевидно, як ще кілька місяців тому, коли ні економічної кризи в Росії, ні західних санкцій проти неї, ні обвалу світових цін на нафту ще ніщо не віщувало.

Ймовірно, щось проясниться саме 23 грудня: на засідання Вищої ради ЄАЕС в Москву прибудуть президенти Білорусі та Казахстану Олександр Лукашенко і Нурсултан Назарбаєв. Цікаво, що напередодні цього білоруський лідер раптово вирішив відвідати Київ, де завтра, 21 грудня, проведе переговори зі своїм українським колегою Петром Порошенком. А на наступний день президент України готується зустрічати казахстанського лідера Нурсултана Назарбаєва, який також вирішив побувати в Києві напередодні візиту до Москви. Все це надає майбутнього саміту в Москві досить серйозну інтригу.

Зараз ви читаєте новину «Киргизстан не поспішає вступати в ЄАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути