середа, 03 лютого 2010 13:07

Кузьмук шокований швидким звільненням російських шпигунів

Кузьмук шокований швидким звільненням російських шпигунів

Народний депутат України, глава підкомітету з питань військової безпеки і оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, екс-міністр оборони України Олександр Кузьмук здивований діями Служби безпеки України щодо російських шпигунів.

"Є загальноприйняті правила гри: спочатку підозрювані запрошуються, допитуються, потім складається нота МЗС, з"ясовуються відносини з тією структурою, з якою СБУ співпрацює", - зазначив Кузьмук.

Він нагадав, що в Україні є закон, відповіднi угоди, "як не дозволяють вести розвідку один проти одного". "За повідомленням глави СБУ, затримані офіцери ФСБ – мене це шокує, - говорить колишній міністр оборони. - Ні головне розвідуправління генерального штабу, ні служба зовнішньої розвідки, а саме федеральна служба розвідки! Яка повинна діяти тільки на своїй території. Ще один шок – їх відпустили. На якій підставі? Їх що, встигли допитати? Уже з"ясували всі питання у справі? Чи це непрофесіоналізм? Або ж – введення в оману?".

За словами Кузьмука, у професіоналів до цього шпигунського скандалу є багато запитань.

За п"ять днів до другого туру президентських виборів в Україні між Москвою і Києвом вибухнув небачений шпигунський скандал. Глава служби безпеки України (СБУ) Валентин Наливайченко вчора повідомив, що його відомство затримало відразу декількох співробітників ФСБ РФ, що полювали за секретами його країни. У відповідь ФСБ, мабуть, уперше в історії визнала затримання своїх співробітників за кордоном, звинувативши при цьому Україну в тому, що її спецслужби розвинули бурхливу вербувальну діяльність серед росіян, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмук шокований швидким звільненням російських шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути