субота, 22 грудня 2012 08:31

Кузьмін натякнув на повторну справу Кучми?

Кузьмін натякнув на повторну справу Кучми?
Ренат Кузьмін. Фото: delo.ua

ГПУ продовжує розслідувати справу про замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це в ефірі Першого національного каналу заявив перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

Коментуючи перебіг розслідування і роль екс-президента Леоніда Кучми у ній, він наголосив:

"У відношенні Леоніда Кучми мною було порушено кримінальну справу. Постанову про порушення цієї кримінальної справи підписав я. І слідча група було готова пред'явити обвинувачення президенту Кучмі в цьому злочині, але суд районний, потім апеляційний, а потім і вищий спеціалізований суд, прийняли рішення про скасування постанови про порушення справи".

Він нагадав: "До 19 листопада в Україні діяв старий КПК. Але процедури, передбачені цим кодексом, залишали слідству єдину можливість розслідувати цю справу поетапно. Першим етапом було покарання виконавців. Другим – справа Пукача. І третім етапом слідство мало намір притягнути до відповідальності замовників, через що були відкриті справи Кравченка та Кучми".

Кузьмін уточнив: "Справу було закрито, але це не означає, що слідчий прокуратури не міг порушити кримінальну справу стосовно Кучми повторно, за нових підставах і недопрацьованих старих підставах, і не знайшовши додаткові аргументи".

Він нагадав, що кримінальну справу стосовно замовників убивства Гонгадзе зареєстровано в Єдиному реєстрі кримінальних справ і "по ній розпочато розслідування".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи означає, що на Кучму знову відкриють справу, він уточнив: "Ми почали розслідування щодо встановлення замовників цього вбивства. Хто потрапить в категорію замовників, я не сказав".

Кузьмін додав, що підставою для закриття справи стосовно Кучми було невизнання доказами плівок Миколи Мельниченка. Однак зараз це може змінитися.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін натякнув на повторну справу Кучми?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути