середа, 04 травня 2011 18:34

КРУ виявило причетність людини Азарова до порушень команди Тимошенко

КРУ виявило причетність людини Азарова до порушень команди Тимошенко

Головне контрольно-ревізійне управління знайшло ряд порушень в діях керівництва Міністерства охорони здоров'я в 2009 році, до яких має безпосереднє відношення тодішній заступник міністра Зіновій Мітник, який згодом обійняв посаду керівника міністерства в Кабміні Миколи Азарова.

Як стало відомо "Делу", в акті перевірки ГоловКРУ, якій був складений 3 вересня 2010 року, було зафіксовано ряд порушень Міністерством охорони здоров'я при проведенні держзакупівель матеріально-технічних засобів для надання медичних послуг в містах проведення Євро-2012, медобладнання, лікарських засобів, виробів медичного призначення, робіт і послуг для запобігання поширенню та лікування пандемічного грипу. Перевірка охопила діяльність МОЗ України протягом 2009 року та 7 місяців 2010 року.

Так, у зазначеному акті перевірки зазначено, що МОЗ у 2009 році придбав низку товарів вітчизняного виробництва через посередників, у той час як був зобов'язаний закупити їх безпосередньо у виробника.

У результаті, "придбання товарів вітчизняного виробництва через посередників призвело до матеріальних збитків державному бюджету на суму 577,5 тис. грн.".

З цієї суми тільки на закупівлю захисних масок держава втратила рівно півмільйона. Як з'ясували ревізори, Мінохоронздоров'я в 2009 році закупив у компанії "Горал" 10 млн. штук захисних масок за ціною 0,6 грн. за одиницю на суму 6 млн. грн. При цьому виробником цього продукту є компанія "Допомога-1" (Україна), яка продала маски "Гораль" за ціною 0,55 грн. за штуку на загальну суму 5,5 млн. грн.

"Придбання захисних масок вітчизняного виробництва за зазначеним договором через посередника призвело до матеріальних збитків державному бюджету в сумі 500 тис. грн.", - йдеться у висновку контролерів КРУ. З боку Міністерства охорони договір про закупівлю з ТОВ "Горал" підписував Зіновій Митник.

Також підпис Митника стоїть ще на одному документі, який фігурує у матеріалах ГоловКРУ, - про розподіл лікарського засобу Таміфлю в кількості 2467 упаковок на суму 165,2 тис. грн. для нелікарняних закладів. Це, як зазначають ревізори, є порушенням Порядку забезпечення населення необхідними лікарськими засобами для лікування вірусної інфекції грипу A/H1N1, затвердженого наказом МОЗ України від 30 жовтня 2009 року.

Крім того, "порушено положення наказу МОЗ України" про державну реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів та внесення змін до реєстраційних матеріалів", яким зареєстровано лікарський засіб Таміфлю і умов відпуску передбачено - відпустка препарату за рецептом".

Міністерство охорони здоров'я, яким з 11 березня 2010 року за 21 грудня 2010 керував Зиновій Митник, намагалося оскаржити в суді дані, зазначені в акті перевірки ГоловКРУ. Медики звернулися до суду буквально відразу після складання акту - у вересні 2010 року, вимагаючи визнати незаконними та протиправними висвітлення в акті перевірки вказаної інформації. Однак 19 квітня 2011 Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «КРУ виявило причетність людини Азарова до порушень команди Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути