середа, 06 лютого 2013 13:24

Кримський парламент хоче створити "антифашистський фронт" проти "Свободи"

Кримський парламент хоче створити "антифашистський фронт" проти "Свободи"
Члени президії ВР автономії закликали припинити "процес героїзації нацистських злочинців і їхніх пособників-колабораціоністів". Фото: rada.crimea.ua

Президія Верховної Ради Криму підтримала створення у Верховній Раді АРК міжфракційного депутатського об'єднання "Міжнародний антифашистський фронт" і виступила з ініціативою створити антифашистські об'єднання в парламенті автономії, а також у місцевих органах самоврядування Криму.

"Президія Верховної Ради Автономної Республіки Крим ініціює створення у Верховній Раді Автономної Республіки Крим антифашистського об'єднання і пропонує депутатам кримського парламенту з усіх фракцій увійти до цього об'єднання. Звертаємося до органів місцевого самоврядування в Автономній Республіці Крим, громадських організацій із закликом створити подібні антифашистські об'єднання в містах і районах Автономної Республіки Крим", - йдеться у заяві, прийнятій у вівторок на засіданні президії кримського парламенту.

Члени президії ВР автономії закликали всіх кримчан об'єднатися для того, щоб запобігти дискримінації громадян за етнічною або мовною ознакою, припинити спроби перегляду історії Другої світової війни, "процес героїзації нацистських злочинців і їхніх пособників-колабораціоністів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські татари розгромили виставку про Сталіна

"Президія Верховної Ради Автономної Республіки Крим украй стурбована посиленням в Україні неофашистських настроїв. Яскравим проявом цієї тенденції став прихід до парламенту країни Всеукраїнського об'єднання "Свобода", лідери якого у своїх публічних заявах використовують нацистську риторику... Ми повинні сьогодні зробити все можливе для того, щоб не допустити повторення трагедій, пережитих нашим народом, виховувати у підростаючого покоління толерантне та шанобливе ставлення один до одного, забезпечити збереження миру і злагоди в нашому спільному кримському домі", - говориться в документі.

Крім того, у заяві міститься заклик до "колег-депутатів у представницьких органах влади України всіх рівнів наслідувати наш приклад".

"Вважаємо за доцільне створення Всеукраїнського антифашистського об'єднання депутатів усіх рівнів із метою протидії поширенню та пропаганді в Україні людиноненависницьких ідей нацизму, ксенофобії та расизму, розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - йдеться у заяві президії кримського парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Кримський парламент хоче створити "антифашистський фронт" проти "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути