Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2014 13:57

Кремль завдяки Януковичу виставив себе на посміховисько - Гарань

Кремль завдяки Януковичу виставив себе на посміховисько - Гарань
Віктор Янукович. Фото: www.interfax.ru

Росія уже програла, а Україна - виграла. В цьому полягає парадокс історії.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

На думку експерта, уся риторика російської пропаганди щодо України - контрпродуктивна і має зворотній ефект. Заяви Януковича щодо незаконної фінансової допомоги США Україні лише сприяють збільшенню цієї допомоги в рази, впевнений політолог.

"Допомога заходу має принципово інші відмінності від підтримки Росії з її закулісними схемами. І тому очевидно, що росіяни хочуть дискримінувати Україну і запускають свої традиційні пропагандистські методи. Проте це не змінить принципову позицію Заходу. Світ обурений діями Росії", - зауважив експерт.

Зокрема, він наголосив, що прес-конференція Януковича в Ростові-на-Дону - великий програш Росії. Перед усім світом Кремль виставив себе на посміховисько. Раніше Путін цинічно дочекався закінчення Олімпіади в Сочі, тепер - використовує радянську пропаганду для дискримінації України.

"Транслював "десятихвилинку" Януковича канал Russia Today, який відомий своєю геббельсівською брехнею. Але навіть в такому варіанті Януковичу бояться дати слово. Думаю, що йому краще не про повернення до України говорити, а радше думати про власну безпеку в Росії. Він - в'язень, кожний крок якого контролюється російськими спецслужбами. Навіть в Криму є ймовірність, що його ліквідують", - розповів Гарань.

За словами фахівця, "псевдореферендум" 16 березня в Криму нічого не вирішує. Скоріш за все після цього референдуму Росія може залишити Крим у такому ж статусі, як Придністров'я, або ж піде на анексію Криму. Але у другому випадку санкції зі сторони Заходу будуть ще більшими, а ізоляція Росія посилиться. У Путіна один вибір: або він зберігає стосунки зі світом, або ж оберігає свій ізольований диктаторський режим.

Нагадаємо, сьогодні в Ростові-на-Дону Віктор Янукович заявив, що є легітимним президентом України та висловив занепокоєння розгулом "бандерівської" влади в Україні. 

Зараз ви читаєте новину «Кремль завдяки Януковичу виставив себе на посміховисько - Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути