Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2015 19:12

Країни Бенілюксу пообіцяли не відміняти санкції проти РФ

Країни Бенілюксу пообіцяли не відміняти санкції проти РФ
Фото: zn.ua

Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості консолідованої позиції з Євросоюзом у питанні санкцій щодо Росії, а також у підходах до боротьби з тероризмом.

Про це він повідомив на зустрічі з міністрами закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерсом, Люксембургу Жаном Ассельборном та Нідерландів Бертом Кундерсом.

"Дуже важливо, що ми маємо спільну і консолідовану позицію з Європейським Союзом щодо санкцій проти Росії у зв'язку з окупацією Росією частини території Донбасу і чітку і тверду позицію невизнання російської анексії Криму і збереження санкцій у зв'язку з цим", - сказав Порошенко.

Міністри запевнили, що залишаються рішучими прибічниками мирного процесу. Вони відзначили зусилля української сторони, яка, незважаючи на складну ситуацію на лінії зіткнення, виконує свої зобов'язання, зокрема завершила відведення танків, гармат калібром до 100 мм і мінометів калібром до 120 мм.

Глави зовнішньополітичних відомств підтвердили, що позиція Бельгії, Нідерландів і Люксембургу (Бенілюкс) полягає в необхідності продовження санкцій щодо Росії до повного виконання Мінських домовленостей.

Міністри зазначили, що Євросоюз не забуває про Україну і підтверджує свою солідарність з українським народом у підтримці суверенітету і територіальної цілісності держави.

Нагадаємо, що сьогодні Порошенко підписав закон, який посилює відповідальність роботодавця за звільнення мобілізованих.

Зараз ви читаєте новину «Країни Бенілюксу пообіцяли не відміняти санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути