пʼятниця, 18 квітня 2014 17:09

Шкіра крокодила, тарілка Пікассо і "Гайдамаки" 19ст. - що дарували володарю "золотого батона" Януковичу
11

Фото: http://chesno.org

У Національному художньому музеї України обіцяють відкрити виставку з предметів, вивезених з "Межигір'я", де мешкав екс-президент Віктор Янукович. Значна частина експонатів – це подарунки.

Як повідомляє рух "Чесно" Януковичу дарували цінні подарунки не лише чиновники, генеральні прокурори та народні депутати. Коштовні дари йому передавали державні органи.

Для подарунків Президенту Януковичу були свої стандарти. До дарів мало додаватись описання. Від кого саме та у чому цінність. Візитівка голови контрольно-ревізійного управління України Петра Андрєєва лежить на книзі "Мінея", виготовленої у 1789 році. В описанні пояснюється цінність цього подарунку: "Книга є письмовою пам'яткою і занесена до каталогу особливо рідкісних слов'янських стародрукарських книг".

Автор: http://chesno.org
 

Віктор Ющенко подарував Януковичу книгу Тараса Шевченка "Гайдамаки", надруковану у 1886 році. Примітно, що зробив такий подарунок Ющенко ще в статусі Президента України тодішньому представнику опозиції Януковичу. Про це свідчить напис на аркуші. Цитата з привітання Ющенка до Януковича: "Ціную ваш багатий політичний досвід, професіоналізм та внесок у розбудову держави".

Автор: http://chesno.org
 

Віктор Пшонка подарував разом зі своєю візитівкою амфору італійської фірми "Baldi". Її рекламують, як унікальну компанію, що виробляє розкішні речі. На сайтах схожі амфори коштують 8-10 тисяч доларів.

Автор: http://chesno.org
 
 
Автор: http://chesno.org
 

Дмитро Тимченко подарував Януковичу самого Януковича – статуетку. Напис на ній "Символ нашої перемоги". "З найкращими побажаннями та глибокою повагою", – підписав Сергій Тимченко. Людина з таким ім'ям та прізвищем була призначена за президентства Януковича Головою Державної агенції земельних ресурсів України. Тимченко обіймав цю посаду з 2011 по 2014 роки.

Автор: http://chesno.org
 
 
Автор: http://chesno.org
 

Депутат Володимир Макеєнко подарував Віктору Януковичу набір "Лебідь" – підставку під горілку та ікорницю зі срібла 925 проби вагою у 1 кілограм 222 грами. Це лімітований випуск. Копія оригіналу, створеного компанією Faberge у 1890 році для родини Романових.

Автор: http://chesno.org
 
 
Автор: http://chesno.org
 

Міністерство доходів і зборів подарувало книгу "Апостол" Івана Федорова, надруковану в 1574 році. Книгу, за якою починається відлік українського друкарства. Таких книг у "Межигір'ї" знайшли 3. Тепер вони – експонати музею.

 

Поки ще не з'ясовано, хто Януковичу подарував шкіру крокодила і тарілку авторства Пабло Пікассо.

 
 
 

Перевіряли цінність подарунків, які дарували Віктору Януковичу, державні установи. Наприклад, Державний музей книги і друкарства надав наукову довідку щодо книги "Літургіон або служебник ", виданої у 1774 році у Почаєві, вона "відноситься до особливо цінних і рідкісних стародруків".

У "Чесно" нагадують, що українські урядники могли брати подарунки не дорожче, ніж за 609 грн.

Зараз ви читаєте новину «Шкіра крокодила, тарілка Пікассо і "Гайдамаки" 19ст. - що дарували володарю "золотого батона" Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути