пʼятниця, 15 лютого 2013 22:26

Королевська на Вінниччині звільняє чиновників
8

Фото: Фото: Аріна КАНТОНІСТОВА

Міністр праці та соціальної політики України Наталія Королевська сьогодні звільнила начальника Головного управління праці і соціального захисту населення на Вінниччині Олега Новіцького, а також директора дитячого інтернату для розумово-відсталих дітей "Троянда" Георгія Зубко.

15 лютого Королевська відвідала з робочим візитом Вінниччину, під час якого виявила порушення.

"Мені стало відомо, що начальник соціального захисту скорочував кількість пільговиків. Вибачте, а навіщо нам тоді таке управління? Для цього є економічне управління, мер міста. І я не буду пояснювати, роз'яснювати, як цю проблему треба вирішувати. Що це таке, коли начальник не знає, що у нього відбувається в області? Що це таке, коли допустив ситуацію до такого? Обличчя влади має захищати людей, а не навпаки", - заявила Королевська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська відчула любов народу: завалили заявами, дарували книги та ікони

Її також обурила ситуація в інтернаті "Троянда". Заклад знаходиться за 7 км від містечка Ладижин. Дитячий будинок-інтернат працює з 1994 року. Він розрахований на 220 дітей-інвалідів І-ї групи з діагнозами ДЦП (важка форма), глибока розумова відсталість, хвороба Дауна. 70% із них – лежачі хворі, які рідко коли залишають стіни палати. Знаходяться підопічні тут із 4 років і до останніх днів життя.

Відвідати його міністр вирішила несподівано, адже поїздка туди не була запланованою. Про проблему в установі стало відомо від однієї з усеукраїнських громадських організацій, яка за день до цього провела моніторинг і виявила в інтернаті ряд грубих порушень.

"Цей заклад - єдиний подібного рангу для дітей, які мають найсерйозніші проблеми з розумовими захворюваннями. І що я там побачила? Діти живуть у неприпустимих умовах. Керівник інтернату понад 14 років на одній посаді. І за цей час там нічого не змінювалося. Треба нову людину, більш активну. Ми з губернатором взяли цей інтернат під особливий контроль. Аби за рік туди знову повернутися і не впізнати це місце", - заявила Королевська.

Зараз ви читаєте новину «Королевська на Вінниччині звільняє чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути