четвер, 19 квітня 2012 17:59

Королевська своєю агітацією не порушує законодавство - політолог

Королевська своєю агітацією не порушує законодавство - політолог
Наталія Королевська, як і більшість політиків, користується недоліками виборчого законодавства. Фото: bessarabiainform.com

Розміщення численних біг-бордів Наталії Королевської ще задовго до початку виборчої кампанії, а також агітація під приводом соцопитування – не вважається порушенням, але є серйозним недоліком законодавства.

Про це Gazeta.ua розповіла голова правління Громадської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, коментуючи передчасну агітацію українських політиків.

"На жаль, в Україні є такий законодавчий нонсенс, що виборча агітація і порушення її норм проведення може стосуватися тільки виборчого періоду, – говорить політолог. – Цей період офіційно ще не розпочався, він стартує лише 28 липня. На жаль, усе, що здійснюється до цього – за змістом і по суті є виборчою агітацією, але не є порушенням, оскільки не створені виборчі фонди, не зареєстрований кандидат. Відповідно він не може витрачати ресурси з-поза меж виборчого фонду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під приводом соцопитування в Черкасах агітують за Королевську

За словами Айвазовської, лише під час виборів, якщо є біг-борд і він не проплачений із виборчого фонду, то це вважається порушенням, за що кандидат отримає попередження від окружної або центральної виборчої комісії.

"У момент, коли вибори ще не почалися, виборча агітація вважається всього лише рекламою цієї особи, на жаль. І ця ситуація повторюється від кампанії до кампанії", – зазначила керівник ОПОРИ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Умані облили фарбою біг-борд Королевської

Вона також додала, що це стосується не тільки Наталії Королевської.

"Я вас запевняю, що через місяць буде набагато більше різних біг-бордів, а в червні й на початку липня ще більше. А от тільки оголосять старт виборчої кампанії – всі біг-борди відразу зачистять від облич. І лише після реєстрації вони поновлять свою агітаційну діяльність. На жаль, це серйозний недолік законодавства, на який по факту ніяк вплинути не можна", – підкреслила Айвазовська.

Зараз ви читаєте новину «Королевська своєю агітацією не порушує законодавство - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути