Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2011 09:51

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Королевська подала до суду на Кірєєва

Королевська подала до суду на Кірєєва

Народний депутат України Наталія Королевська звернулася до Окружного Адміністративного суду Києва з вимогою визнати неправомірними рішення судді Печерського райсуду Родіона Кірєєва щодо відмови у відвідуванні лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

У своїй позовній заяві, оприлюдненій її прес-службою, Королевська зазначила, що ще 14 жовтня 2011 року звернулась до Кірєєва із заявою про надання дозволу на побачення з Тимошенко.: "Відповідну заяву було мотивовано наступним: – мені, як члену політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", потрібно було побачитись із лідером партії Тимошенко Ю.В., яку обмежено у волі (тримання під вартою), в праві пересування, але не в праві активної участі в громадській діяльності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко "світить" 12 років - екс-заступник генпрокурора

"Як народний депутат України я зустрічаюся з виборцями, прихильниками та членами політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", які в свою чергу не можуть залишатися байдужими до ситуації, яка склалась навколо умов утримання Тимошенко Ю.В.", – наголошується у позовній заяві.

Народний депутат також додала, що 17 жовтня їй було офіційно відмовлено у побаченні: "Свою відмову суддя Кірєєв Р.В. обґрунтовує тим, що мною не надано доводів, які б свідчили про наявність підстав для надання дозволу на побачення з засудженою Тимошенко Ю.В. Також відповіді судді Кірєєва Р.В. випливає, що оскільки із засудженою бачиться її захисник, для решти членів партії побачення з нею не потрібні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко під час прогулянки у СІЗО "через необережність" пошкодила хребет

Вона нагадала, що такі дії з боку Кірєєва суперечать низці законодавчих актів, у тому числі, Конвенції про захист прав людини, Конституції України, положенням Європейського Суду з прав людини, закону про статус народного депутата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко стало гірше, вона навіть не може вийти до адвокатів

"З впевненістю можна зазначити, що проведення побачень як для осіб, які тримаються під вартою, так і для осіб, які мають нагальні потреби у побаченні, цілком залежить від волі особи, яка має право надати такий дозвіл", – наголошує Королевська.

Зараз ви читаєте новину «Королевська подала до суду на Кірєєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути