четвер, 18 липня 2013 10:19

Координатор "Спільної справи" каже, що учасники Врадіївскої ходи розділилися

Координатор "Спільної справи" каже, що учасники Врадіївскої ходи розділилися
Олександр Данилюк. Фото: glavcom.ua

Учасники ходи із Врадіївки розділилися на дві групи. Представники політичних сил вирішили провести акцію окремо від врадіївчан.

Про це в коментарі для Gazeta.ua розповів активіст, координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

За його словами, люди, які пройшли по Україні, мали намір провести сьогодні о 18.00 акцію на Майдані. Однак зранку деякі представники політичних партій, нікого не попередивши, відділилися від протестувальників та самотужки пішли у центр Києва. Наразі вони мають намір пікетувати Міністерство внутрішніх справ.

"Сьогодні сталася неприємна ситуація. Деякі представники партій намагалися перебрати на себе керівництва ходою. І вранці, не попередивши ініціаторів ходи, в порушення графіку, самостійно набравши невідомих абсолютно людей, які не були учасниками ходи, увійшли в центр Києва під партійними прапорами", - розповів активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врадіївська хода — це хрестовий похід проти "мусорів"

Данилюк додав: "Тепер ми не виключаємо, що ввечері на Майдані буде стояти партійна озвучка, будуть партійні прапори. В результаті, реально у людей, які кілометри пройшли по Україні, просто не буде можливості якось комунікувати з людьми, котрі прийдуть на захід. Все це, як мінімум, дуже негарно. А насправді, це виглядає як провокація, мета якої до кінця дня буде зрозумілою".

Він також зауважив, що акція під МВС взагалі не планувалася. Врадіївці таки прийдуть о 18.00 на Майдан незалежності. Із 17.00 активісти "Спільної справи" намагатимуться встановити звукопідсилювальну апаратуру.

"В якийсь момент декілька політиків, які були учасниками ходи, фактично привласнили собі всю цю історію, абсолютно не погодивши це з ініціаторами та іншими учасниками ходи. Більше того, фактично мова іде про рейдерське захоплення, застосування абсолютно брудних технологій. Дуже неприємно", - обурився Данилюк.

Наразі, за словами активіста, учасники ходи зупинилися під знаками "Київ" і планують протягом дня пройти через все місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники Врадіївської ходи вже в Києві

Крім того, Данилюк розповів: "Сергій Каплін (народний депутат від партії УДАР — ред.), який самовільно почав організовувати якісь протести, зник з частиною речей, які належать учасникам ходи. Тут ще є моменти суто побутові. Бо у людей (учасників ходи із Врадіївки— ред.) немає речей, в які перевдягнутися".

"Фактично, треба чітко зрозуміти, що, на превеликий жаль, у нас, у громадянського суспільства, і політичних партій — інші задачі. Не варто взагалі ці речі змішувати. Тепер маємо дуже негативний досвід з цією історією", - наголосив активіст.

Зазначимо, що вчора Сергій Каплін розповів: "Завтра о 8.00 ранку від "Експоцентру України" в Києві розпочнеться хода. Ми пройдемо пішки 10 кілометрів вулицями міста аж до Міністерства внутрішніх справ". Акцію під МВС заплановано на 11.00.

Нагадаємо, що люди пішки йшли із Врадіївки близько двох тижнів. По дорозі до них приєднувалися активісти з інших міст.

Зараз ви читаєте новину «Координатор "Спільної справи" каже, що учасники Врадіївскої ходи розділилися ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути