понеділок, 25 січня 2016 13:30

Конституційна реформа стане головною темою нової коаліційної угоди - Бурбак

Конституційна реформа стане головною темою нової коаліційної угоди - Бурбак

Переформатування уряду назріло давно. Разом з цим, необхідно оновити і коаліційну угоду, про що неодноразово наголошував прем'єр-міністр.

Про це на засіданні погоджувальної ради заявив голова фракції "Народний Фронт" Максим Бурбак.

"Угода має бути перетворена на політично та юридично зобов'язуючий документ з чітким графіком роботи та послідовністю кроків. Політична відповідальність членів коаліції повинна бути солідарною. Деякі члени коаліції повинні визначитись: вони працюють в коаліції реальній або вони працюють в опозиції разом з колегами з опоблоку", - сказав він.

При цьому нардеп наголосив, що ключовим елементом нової коаліційної угоди повинна стати конституційна реформа, яку треба обговорити під час референдуму.

"Необхідний новий суспільний договір між владою, яку обирав народ, і народом – як джерелом влади. Впевнений, що коаліція і фракції коаліції справляться з цим завданням", - пояснив Бурбак.

Крім того, політик додав, що дії нинішнього коаліційного уряду могли би бути ще успішнішими, якби була повна підтримка парламентської коаліції.

Бурбак також нагадав, що за минулий рік в роботі уряду є чимало досягнень: зокрема, люстрація та скорочення чиновницького апарату, створення нової армії і національної поліції. Розпочата масштабна дерегуляція економіки, спрощення адміністративних послуг та інше.

Зараз ви читаєте новину «Конституційна реформа стане головною темою нової коаліційної угоди - Бурбак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути