середа, 08 лютого 2012 22:16

Конституційний суд змінить правила проведення виборів за поданням "регіоналів"?

Конституційний суд змінить правила проведення виборів за поданням "регіоналів"?

Конституційний суд може заборонити одній й тій же особі одночасно входити до партійного списку та бути висунутою в одномандатному виборчому окрузі. Відповідне рішення суд може прийняти за поданням депутатів від Партії регіонів, повідомляє "Українська правда" з посиланням на власні джерела.

Подання до суду може подати Уповноважений Верховної Ради з прав людини або ж 45 народних депутатів. За інформацією джерел видання, одразу після рішення Конституційного суду Партія регіонів ініціює внесення додаткових змін у закон про вибори народних депутатів.

При цьому "регіонали" запропонують зменшення прохідного бар'єру, скасування норми про заборону участі у виборах блоків політичних сил, змінити процедури формування дільничних виборчих комісій, зняття кандидатів з реєстрації та розподілу мажоритарних округів.

За словами джерел, все це буде подано з формулюванням: "цього вимагає Парламентська Асамблея Ради Європи разом з усією європейською спільнотою".

Раніше у 1998 році Конституційний суд своїм рішенням заборонив одній й тій же особі одночасно входити до партійного списку та бути висунутою в одномандатному виборчому окрузі. На думку суддів, така норма порушувала принцип рівного виборчого права і на виборах в одномандатних округах надавала привілеї депутатам-списочникам.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд змінить правила проведення виборів за поданням "регіоналів"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути