вівторок, 22 березня 2016 10:39

Конституційний суд і надалі розглядає люстрацію

Конституційний суд і надалі розглядає люстрацію

Конституційний суд у вівторок розглядає справи за конституційним поданням Верховного Суду України та 47 народних депутатів про відповідність Конституції закону "Про очищення влади".

Справу розглядають у формі усного слухання.

У будівлі Конституційного суду активісти громадського люстраційного комітету проводять пікет на підтримку закону "Про очищення влади" і проведення люстрації.

Учасники пікету виступають за проведення люстрації суддів Конституційного суду. Вони тримають плакат, на якому фотографії 6 суддів Конституційного суду на чолі з головою Юрієм Бауліним, які, на думку організаторів акції, допомогли колишньому президенту Віктору Януковичу узурпувати владу.

"Ми підтримуємо люстрацію і закон "Про очищення влади". Сьогодні третина складу Конституційного суду - це судді, які допомогли Януковичу узурпувати владу, дозволивши змінити положення Основного закону", - сказала голова "Громадського люстраційного комітету" Олександра Дрік.

Раніше у Мін'юсті заявляли, що Порошенко затягує зі звільненням скандальних суддів КС.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд і надалі розглядає люстрацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути