Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2012 11:27

Конституційна асамблея розпочала друге засідання - учасники вже посперечалися

Конституційна асамблея розпочала друге засідання - учасники вже посперечалися
Фото: press.org.ua

Конституційна асамблея розпочала своє друге засідання.

Про це повідомляє коресподент Gazeta.ua.

Відкрив засідання екс-президент України Леонід Кравчук. Також присутні голови комітетів Верховної Ради та представники міжнародних організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича сьогодні беруться за переписування Конституції

"Всі сім комітетів провели свої пленарні засідання, було проведено кілька засідань координаційного бюро та затверджені плани роботи на друге півріччя 2012 року", - розпочав свій виступ Кравчук.

За словами Кравчука, 37 членів Національної академії правових наук та 18 науковців Інституту держави та права виявили бажання бути експертами асамблеї. А також офіс Ради Європи в Києві запропонував 3 фахівців: професора із Сорбони, експерта Європейської комісії та радника президента Польщі.

"На веб-сайті президента відкрито сторінку Конституційної асамблеї. До президента Януковича звернувся президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу з підтримкою роботи асамблеї. Він запропонував для більшої прозорості інтернет-трансляцію. Сьогодні наше засідання транслюється онлайн", - додав Кравчук.

Після Кравчука виступила секретар КА Марина Ставнійчук. Вона запропонувала проголосувати за порядок денний.  Одразу після неї слово взяв один членів асамблеї Віктор Мусіяка, який обурився і сказав, що цей порядок - це провокація. Особливо йому не сподобався пунк п'ятий, у якому йдеться про пропозиції щодо внесення змін до статті 98 Конституції України.

"Має бути єдиний документ про внесення змін до Конституції. Ми що можемо окремо зміни шматками вносити у Конституцію? Нам через годину запропонують внести зміни про правосуддя. Конституційна Асамблея цим має займатися? Я відмовляюся голосувати за такий порядок денний", - наголосив він.

Його підтримав екс-суддя Конституційного суду Козюба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо потрібна буде друга мова, то працює Конституційна асамблея" - "регіонал"

"Ми не маємо сьогодні цим займатися, приєднуюся до Мусіяки", - додав він.

Після цього їх також підтримав лідер соціалістів Олександр Мороз.

"Важливо починати роботу із затвердження концепції. Щоб знати, куди ми йдемо", - сказав він.

Сьогодні на засіданні КА її члени мають затвердити план роботи Асамблеї на вересень-грудень цього року, розглянути пропозиції щодо внесення змін до статті 98 Конституції та заслухати доповіді комісій Асамблеї щодо вдосконалення основ конституційного ладу та реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Стаття 98 Конституції, щодо якої сталася суперечка, стосується того, що Кабміном була внесена пропозиція щодо необхідності внесення змін у цю статтю в частині розширення парламентського контролю за використанням та надходженням бюджетних коштів.

Зараз ви читаєте новину «Конституційна асамблея розпочала друге засідання - учасники вже посперечалися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути