четвер, 22 вересня 2016 21:12

Кононенко протягнув закон про НКРЕКП

Кононенко протягнув закон про НКРЕКП

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. За це рішення проголосували 250 народних депутатів.

14 липня в прямому ефірі телеканалу NewsОne Ігор Кононенко, заступник керівника фракції БПП у парламенті, взяв на себе зобов'язання неодмінно провести цей законопроект через парламент восени.

"Сьогодні в першому читанні ми проголосували за закон про ринок електроенергії, в другому читанні та в цілому за багатостраждальний закон про НКРЕКП. Таким чином Україна виконала свої зобов'язання і це відкриває можливості для здобуття макрофінансової допомоги у розмірі більше 600 млн. євро. Сьогодні всі депутати, які голосували, і навіть ті, хто критикував цей законопроект, великі молодці. Ми прийняли дуже важливе рішення в енергетичній сфері", - прокоментував ситуацію Ігор Кононенко.

Законопроектом визначаються повноваження національної комісії. Серед них - моніторинг тарифів на ринках регулювання, накладання штрафів на енергокомпанії, зокрема, через порушення ліцензійних умов і анулювання ліцензії. Закон передбачає, що повна ротація складу комісії системно відбуватиметься протягом 1,5 року.

"Для споживача цей законопроект, у першу чергу, - прозорість. На мій погляд, це важливо і для суспільства в цілому. Ринок і конкуренція впливають на зниження цін. В результаті на основі закону будуть створені ринкові умови і по-справжньому запрацює ринок електроенергії, що, я сподіваюся, приведе до формування справедливих і нижчих тарифів. У найближчі п'ять років, коли ми повністю перейдемо на забезпечення газом українського видобутку, ми не будемо більше залежні від зовнішніх чинників, і це дозволить суттєво знизити тарифи", - уточнив Кононенко.

Ухвалений законопроект також зменшує вплив президента на НКРЕКП і забезпечує планову ротацію членів комісії.

Зараз ви читаєте новину «Кононенко протягнув закон про НКРЕКП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути