Ексклюзиви
четвер, 14 серпня 2014 13:24

Комуністів поки не заборонили. Судове засідання перенесли

Комуністів поки не заборонили. Судове засідання перенесли
Фото: ru.tsn.ua

На засіданні щодо розгляду справи по забороні Комуністичної партії України оголошено перерву. Про наступне засідання повідомлять.

Адвокат Сидір Кізін, який представлений, як третя сторона, від партії "Свобода" повідомив про те, що адвокати відповідача свідомо затягують розгляд справи, щоб Компартію не заборонили до початку виборчої кампанії.

"Компартія робить все, щоб затягнути розгляд справи на якомога більший період, адже рішення не вступає відразу, буде ще апеляція. Відповідно, адвокати свідомо затягують розгляд справи, щоб комуністи брали участь у виборах", - заявив Сидір Кізін.

Адвокат комуністів Олександр Готін каже, що сторона відповідача заявила клопотання про проведення лінгвістичної експертизи виступів Петра Симоненка, які були представлені, як доказ Міністреством юстиції.

"Треба провести експертизу, чи дійсно Петро Симоненко закликав до насильницької зміни конституційного ладу України", - сказав Готін.

"Міністерство юстиції спільно з Державною реєстраційною службою подало адмінпозов про заборону Компартії України у зв'язку із незаконними діями, які сприяли анексії Криму Російською Федерацією. А також є посібниками терористичних актів на Донбасі. Ми подали додаткові пояснення з посиланням на рішення Європейського Суду з прав людини, який підтверджує, що, якщо є фактичні підстави, то партія може бути забороненою задля забезпечення демократичних принципів в Україні. Позов буде підтриманий у Європейському Суді з прав людини, але комуністи його й подавати не будуть, бо знають, що програють", - заявила голова Державної реєстраціної служби Ганна Онищенко. Вона представляє сторону позивача.

На це адвокат комуністів зауважив, що терміну "сепаратизм" не прописано в законах України.

Зараз ви читаєте новину «Комуністів поки не заборонили. Судове засідання перенесли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути