понеділок, 06 червня 2011 18:00

Комуністи збунтувалися проти продовольчої політики Азарова

Комуністи збунтувалися проти продовольчої політики Азарова

Уряд Миколи Азарова відверто діє всупереч продовольчим інтересам країни. Тому члени Комуністичної партії вимагають від прокуратури розслідувати мотиви прийняття Кабміном рішення про скасування квот на експорт пшениці і ячменю.

Як повідомила прес-служба Компартії, про це заявив народний депутат від КПУ Володимир Даниленко, коментуючи оприлюднену Кабміном постанову про скасування квот на експорт пшениці і ячменю. Квоти, у розмірі 1 тисячі тонн, збережуться лише на гречку і жито.

За словами комуніста, в результаті дій уряду, в системі продовольчої безпеки виникло вікно, і протягом місяця з України можна вільно вивозити зерно.

"Виникає питання - події останніх місяців нічому не навчили уряд, або ми дійсно зіткнулися з разюче нахабною і зухвалою корупцією?" - підкреслив Даниленко.

Комуністи закликають президента Віктора Януковича підписати закон про введення мита на експорт зерна.

"А від прокуратури - розслідування мотивів прийняття урядом рішення про скасування квот", - підсумував парламентарій.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про введення на період до 1 січня 2012 року мита на експорт пшениці (9%, але не менше 17 євро за тонну), кукурудзи (12%, але не менше 20 євро за тонну) і ячменю (14% , але не менше 23 євро за тонну). У разі підписання закону президентом і його опублікування в червні, він набуде чинності з 1 липня. 

Зараз ви читаєте новину «Комуністи збунтувалися проти продовольчої політики Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути