понеділок, 27 липня 2015 14:36

Комуністи підуть на вибори від Опоблоку - політолог

Комуністи підуть на вибори від Опоблоку - політолог

 Представники  Компартії братимуть участь у виборах, використовуючи інші політичні сили. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"У них немає іншого виходу, як йти на вибори через інші політичні партії. У відповідному законі немає норми, що люди, які балотуються від певної партії мають бути її членами. Вони можуть бути позафракційними, або представниками інших політсил", - пояснив експерт.

За його словами, комуністи можуть балотуватися від Опозиційного блоку.

"По-перше, вони є давніми союзниками. По-друге, Опозиційному блоку вигідне об'єднання з екс-комуністами та включення їх у боротьбу на мажоритарні округи від ОБ. Це може додати їм балів на наступних місцевих виборах.

Крім того, екс-комуністам ніхто не забороняв створювати блоки, партії, проекти, які можуть балотуватися, на рівні певних областей. Йдеться про купівлю політичних партій. Перед виборами це звична справа. Ціна нової політсили варіюється від 10 до 50 тисяч доларів", - зауважив експерт.

Коментуючи питання заборони Компартії Мін'юстом, Таран сказав, що КПУ цілком на це заслужила, проте законність цього процесу є сумнівною.

"Коли починався конфлікт на Донбасі представники КПУ і місцевих партійних осередків закликали до повалення конституційного ладу в Україні, введення російських військ, створення "ЛНР" та "ДНР". Тому українська влада має повне право заборонити Компартію. Однак заборона на підставі закону про декомунізацію дуже суперечлива. Тут дуже тонке питання — на грані фолу. З одного боку такі підстави у Мін'юста були, з іншого - є підстави стверджувати, що він перевищив свої повноваження. Остаточну крапку у цьому питанні поставить Європейський суд з прав людини", - сказав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи підуть на вибори від Опоблоку - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути