понеділок, 06 березня 2017 14:21

Кому варто боятися свідчень Насірова - думка експерта

Кому варто боятися свідчень Насірова - думка експерта
lb.ua

Свідчень голови Державної фіскальної служби Романа Насірова треба боятися олігархам і владній верхівці. Про це Gazeta.ua сказав лідер громадської кампанії "За відповідальну владу" Ігор Курус.

"Наші можновладці роблять все, щоб Насіров не давав свідчень. Але якщо почне, варто боятися тим, хто його "ставив" і використовував фіскальну службу для збагачення або уникнення податків. Це олігархи, які мають величезні обороти і податки на додану вартість. Їх можна порахувати на пальцях руки".

"Ведуть багато розмов: хто ж це замовив Насірова?

НАБУ могло пограти самостійно, отримало гарантію недоторканності від людей за межами кордону, або політиків, які бачать себе переможцями на наступних виборах.

Або ж Ситник виконує волю нинішнього істеблішменту. Тоді наступною жертвою може бути будь-хто із народних депутатів, або політиків, які стримують владу від узурпації".

"За нинішнього судочинства свідчення Насірова не очистять політичну еліту. Як і дострокові вибори. Система побудована так, що партії при владі будуть і далі її утримувати. Виборець обирає кота у мішку, дивлячись на гарне обличчя. Або через технологію "вибори без вибору" влада робить гіршими опонентів, проводить спецоперації з їх дискредитації.

Систему треба ламати повністю, змінювати правила політичної гри, де громадянин міг би впливати на ситуацію в країні. Найкращий приклад - Швейцарія і Ісландія, де конституцію приймали на референдумі. Пряма демократія. Поганий приклад в Україні - петиції. Свого часу був законопроект про право громадян ініціювати нормативно-правові акти і відкликати посадовців через вотум недовіри.

Коли суддя або прокурор розумітиме, що його бос не на Банковій, а громадянин, якого він обслуговує, ситуація зміниться. Тоді судді не тікатимуть із роботи і не виникатиме ситуацій як із Насіровим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіров сів у крісло судді

Голову Державної фіскальної служби Романа Насірова звинувачують у співпраці з нардепом-втікачем Олександром Онищенком. Підозрюють, що він завдав збитків державі у 2 млрд грн.

З 4 березня Солом'янський райсуд Києва не може обрати для нього запобіжний захід або заставу.

Роман Насіров пройшов до Верховної Ради за списком "Блоку Петра Порошенка".

Зараз ви читаєте новину «Кому варто боятися свідчень Насірова - думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути