понеділок, 12 грудня 2011 15:30

Компартія планує на "тризубівські" гроші встановити у Луцьку пам'ятник Сталіну

Компартія планує на "тризубівські" гроші встановити у Луцьку пам'ятник Сталіну

Запоріжські комуністи планують поставити пам'ятник Йосипу Сталіну в Луцьку. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав другий секретар Запорізького обкому КПУ Олександр Зубчевський.

"Порадимося, куди спрямуємо ці гроші, - сказав він у відповідь на запитання, як витратять матеріальну компенсацію, отриману по рішенню суду від членів "Тризубу". - Або на потреби людей. Багато хто звертається до нас... Ми можемо встановити на ці гроші пам'ятник Сталіну у Луцьку".

На переконання Зубчевського, Волинська область має бути вдячна цьому радянському діячу.

"А увесь Луцьк має цілувати кожний спогад про Сталіна. Сьогодні б увесь Луцьк виносив горшки за поляками, як дехто робить. А Сталін зробив його Україною, як Львів, Тернопіль та Івано-Франківськ", - вважає політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійка під судом: Усіх руйнівників Сталіна позбавили волі умовно

За його словами, комуністи задовольняться сумою коштів, які згідно рішення суду "тризубівцям" потрібно буде виплатити КПУ.

"Моральні збитки ми оцінили у 109 тисяч гривень. Це рівно стільки, скільки пішло на виготовлення пам'ятника. Інші гроші суд не врахував, а треба було. Є наші розрахунки, які щонайменше у два рази збільшують цю суму. Зокрема, туди входить упущена вигода. Але суд пішов за своєю схемою. Ми не можемо говорити правильно чи неправильно. Для наших ветеранів головне, що ці хлопці отримали обвинувальний вирок", - додав Зубчевський.

Як відомо, сьогодні Запорізький суд засудив 9 "тризубівців" до умовного обмеження волі та зобов'язав їх виплати 109 тис грн Компартії.

Зараз ви читаєте новину «Компартія планує на "тризубівські" гроші встановити у Луцьку пам'ятник Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути