вівторок, 02 червня 2015 16:07

Комітет ВР визначився з долею Клюєва, слово за нардепами

Комітет ВР визначився з долею Клюєва, слово за нардепами
Сергій Клюєв. Фото: www.day.kiev.ua

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання від Генпрокуратури на зняття недоторканності з позафракційного депутата Сергія Клюєва і внесення цього питання на розгляд парламенту.

За відповідне рішення проголосували більшість членів комітету, зокрема, представники "Народного фронту" Павло Пинзеник, Світлана Войцеховська та Ірина Єфремова.

"Сьогодні комітет фактично підтримав наші пропозиції, які ми висловлювали на минулих засіданнях", - зазначила Світлана Войцеховська.

У свою чергу, Перший заступник Голови Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій заявив, що дане питання має неймовірний резонанс у суспільстві і тому вимагає максимальної прозорості під час його розгляду.

"Це питання має пряме відношення до таких понять, як справедливість та адекватне відношення депутатів до позиції виборців, до тих очікувань, які перед нами покладені. Я переконаний, що функції регламентного комітету не мають підміняти ні слідчого, ні суд, ні перетворювати регламентний комітет на судове засідання", - сказав він.

"Регламентній комітет має зробити одну просту функцію: коли є подання від Генеральної прокуратури, дати формальне заключення про можливість внесення цього питання в зал", - наголосив Парубій.

Відповідно на вечірньому засіданні Ради депутати зможуть проголосувати за зняття недоторканості з Клюєва. У Генеральній прокуратурі заявляють, що основне обвинувачення проти нього - це звинувачення в корупції. 

 

Зараз ви читаєте новину «Комітет ВР визначився з долею Клюєва, слово за нардепами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути